Бабусині страви: "Торт кавовий"

Бабусині страви: "Торт кавовий"

Вишуканий смачний торт для святкового столу.
Інгредієнти:

  • Тісто: 2 яйця, 50 г маргарину, 150 г цукрової пудри, півсклянки міцної чорної кави, 1 склянка молока, 200 г борошна, 1/3 ч. ложки харчової соди.
  • Начинка: 125 г молока, 2 ст. ложки борошна, 70 г вершкового масла, 70 г мигдалю, 70 г цукрової пудри, 1 яєчний жовток, 1 упаковка ваніліну.
  • Глазур: 100 г цукрової пудри, 1 яєчний білок, 1 ст. ложка води.

  • Спосіб приготування:

    Яєчні жовтки, маргарин і цукрову пудру розтерти в густу піну, додати каву, молоко і борошно, просіяне із содою, наприкінці додати збитий яєчний білок. Випікати у формі для торта, змащеній маслом і злегка посипаній борошном. Охолоджений торт розрізати на два шари.

    Приготування мигдальної начинки: молоко, змішане з борошном, варити до утворення кашки, охолодити. За час охолодження змішати вершкове масло, цукрову пудру, яєчний жовток, ванілін, додати охолоджену кашку і мелений мигдаль, ретельно перемішати. Мигдальну начинку покласти на шар, накрити другим шаром і поверхню покрити глазур’ю, приготованою із цукрової пудри, яєчного білка і води.