Бабусині страви: "Торт зі сметанним кремом"

Бабусині страви: "Торт зі сметанним кремом"

Інгредієнти:

  • для тіста:
  • яйця - 3 штуки
  • вершкове масло - 200 г
  • цукор - 1 / 2 склянки
  • мед - 3 столові ложки
  • сода - 1 чайна ложка
  • борошно - 3 склянки
  • для крему:
  • сметана – 1 л
  • цукор - 150 г

  • Спосіб приготування:

    1. Збийте вінчиком яйця з цукром.

    2. У каструльці розтопіть вершкове масло, додайте мед, соду й збиті яйця. Суміш проваріть кілька хвилин і зніміть з вогню. Потім додайте борошно і вимісіть тісто.

    3. Готове тісто загорніть в кулінарну плівку і покладіть в холодильник на 1 годину.

    4. З охолодженого тіста розкачати 6 коржів. Спечіть їх у духовці при температурі 200 градусів.

    5. Готові коржі вийміть з духовки і обріжте їх до потрібних розмірів, остудіть.

    6. Сметану перемішайте з цукром, але ні в якому разі не збивайте.

    7. На блюдо для торта викладіть коржі, перемажте кожен корж сметанним кремом. Зверху і з боків торт теж обмажте кремом.

    8. Обрізки коржів подрібніть в крихту за допомогою склянки чи чашки і обсипте торт зверху і з боків.