Бабусині страви: "Тріска зі сметанним соусом в мультиварці"

Бабусині страви: "Тріска зі сметанним соусом в мультиварці"

Інгредієнти:

  • тріска - 1 шт
  • борошно - 250 г
  • цибуля -1 шт
  • часник - 2 зубки
  • сметана - 200 г,
  • олію - 2-3 ст. ложки
  • сіль, спеції до риби

  • Спосіб приготування:

    Почищену і помиту тріску ріжемо на невеликі шматочки, натираємо сіллю, перцем, спеціями, скроплюємо лимонним соком, обвалюємо в борошні. Перед тим, як смажити, готуємо мультиварку. Вибираємо програму на 30-40 хвилин, наливаємо соняшникову олію і чекаємо, поки вона розігріється.

    Обваляні в борошні шматочки риби викладаємо в мультиварку так, щоб вони не заважали один одному і добре підрум'янилися. Смажити можна як із закритою, так і з відкритою кришкою.Перевертати рибу потрібно кожні 10 хвилин, шматочок за шматочком.

    Сметанний соус до тріски можна приготувати окремо або додавши все необхідне до риби. У кожному разі дрібно подрібнюємо цибулю і часник та обсмажуємо їх в олії або вершковому маслі в мультиварці в режимі випічка. Заливаємо засмажку сметаною, даємо потушкуватися 2-3 хвилини. Додаємо в суміш сіль, спеції і заливаємо нею рибу, яку в неї треба тушкувати ще 3-5 хвилин.

    Подаємо рибу окремо, прикрашену зеленню, або з гарніром, политим соусом.