Бабусині страви: "Вівсяні млинці з топпінгом"

Бабусині страви: "Вівсяні млинці з топпінгом"

Інгредієнти:

  • 3 столові ложки вівсянки (геркулесу, що не екстра)
  • 1 чайна ложка цукрозамінника або фруктози (за бажанням)
  • 0,5 ч.л. меленої кориці
  • 1 незбиране куряче яйце або 1 яєчний білок
  • 0,5 ч. ложки, розпушувача або сода гашене оцтом
  • Ванілін

  • Спосіб приготування:

    Вівсянку перемолоти в кавомолці або блендері в борошно;
    З'єднати всі інші інгредієнти з вівсянкою. Якщо тісто здасться занадто густим, можна додати трохи (1-2 ст. Ложки) знежиреного молока;
    Спекти млинець на сковороді без масла на повільному вогні. Пару хвилин печемо на одній стороні, потім перевертаємо.

    Поки печемо млинчик, можемо приготувати Топпінг на вибір:

    1. Шоколадний: 2-3 квадратика чорного шоколаду. Шоколад розділити на не великі частини і розкласти на млинець відразу, як тільки перевернете. Шоколад розплавиться через хвилину і його буде зручно розмазати ложкою по всій поверхні млинці;

    2. Фруктовий: 100-150 г ваших улюблених фруктів і (або) ягід подрібнити блендером до бажаного стану. Вийде свіже натуральне варення. Їм можна змастити весь млинчик або вмочати в нього шматочки;

    3. Медовий: 1 чайну ложку меду змішати з 1 ч. ложки води і просочити сиропом трохи охолонувши млинець. На гарячий млинець мед краще не лити, т.к. він втрачає свої корисні властивості при контакті з гарячим.