Бабусині страви: "Ванільний зефір без яєць"

Бабусині страви: "Ванільний зефір без яєць"

Інгредієнти:

  • Цукор 300 г
  • Вода 125 мл
  • Желатин 7,5 г
  • Лимонна кислота 3 г
  • Сода 1,5 г
  • Ванільний цукор 2 ч.л

  • Спосіб приготування:

    Желатин залити водою і нагріти на водяній бані до повного розчинення.
    Одночасно в іншій каструлі повинна нагріватися вода з цукром, приблизно 6-7 хвилин.
    З'єднати обидві суміші і збивати міксером на середній швидкості протягом 10 хвилин.
    Як тільки маса почне біліти, в неї потрібно додати лимонну кислоту, соду і ванілін. Швидкість додати, збивати ще 15 хвилин.
    Готову масу перекласти в кондитерський мішок і видавити на деко, застелене пергаментним папером, потрібну кількість зефірної суміші.
    При кімнатній температурі маса повинна підсохнути протягом 2-3 годин.
    Готовий зефір можна посипати цукровою пудрою. Зберігати в холодильнику.