Бабусині страви: "Ябчанка: каша-суп з яблук"

Бабусині страви: "Ябчанка: каша-суп з яблук"

Інгредієнти:

кислі або кисло-солодкі яблука – 500 г

вода – 1 л

біле сухе вино – 1 склянка

родзинки – 50 г

цукор – 100 г

жовтки – 4 шт

сметана – 100 г

кориця

цедра лимона – ½ лимона

білий батон – ½

вершкове масло – 50 г


Спосіб приготування:

Готуємо ябчанку:

1. Яблука помийте, наріжте четвертинками, залийте 1 л гарячої води, вкиньте корицю, цедру і проваріть.

2. Протеріть зварені яблука крізь друшляк, з’єднайте з вином, додайте перебрані та перемиті родзинки, доливаючи води, доведіть до бажаної густоти і закип’ятіть.

3. Заправте суп розтертими з цукром жовтками і сметаною, не кип’ятіть.


Готуємо грінки:

1. Поріжте пів батона на кубики розміром 1,5-2 сантиметра і викладіть їх на сковорідку з вже розтопленим вершковим маслом.

2. Смажте кубики хвилин 10-15 на вогні середньої сили, регулярно помішуючи і

3. Грінки готові.


До супу можна додати горішки що насичить смак страви. До ябчанки можна не додавати вино – суп все одно вийде смачним та корисним, особливо, якщо його готують для дітей.