Інгредієнти:
кислі або кисло-солодкі яблука – 500 г
вода – 1 л
біле сухе вино – 1 склянка
родзинки – 50 г
цукор – 100 г
жовтки – 4 шт
сметана – 100 г
кориця
цедра лимона – ½ лимона
білий батон – ½
вершкове масло – 50 г
Спосіб приготування:
Готуємо ябчанку:
1. Яблука помийте, наріжте четвертинками, залийте 1 л гарячої води, вкиньте корицю, цедру і проваріть.
2. Протеріть зварені яблука крізь друшляк, з’єднайте з вином, додайте перебрані та перемиті родзинки, доливаючи води, доведіть до бажаної густоти і закип’ятіть.
3. Заправте суп розтертими з цукром жовтками і сметаною, не кип’ятіть.
Готуємо грінки:
1. Поріжте пів батона на кубики розміром 1,5-2 сантиметра і викладіть їх на сковорідку з вже розтопленим вершковим маслом.
2. Смажте кубики хвилин 10-15 на вогні середньої сили, регулярно помішуючи і
3. Грінки готові.
До супу можна додати горішки що насичить смак страви. До ябчанки можна не додавати вино – суп все одно вийде смачним та корисним, особливо, якщо його готують для дітей.