Бабусині страви: "Запіканка з макаронів і цвітної капусти"

Бабусині страви: "Запіканка з макаронів і цвітної капусти"

Інгредієнти:

  • 0,5 кг курячого філе,
  • 300 г макаронів,
  • 300 г помідорів,
  • 400 г цвітної капусти,
  • 1 болгарський перець,
  • пучок базиліка,
  • 100 г твердого сиру,
  • 2 ст. ложки олії,
  • 200 г нежирної сметани,
  • приправи,
  • сіль і перець за смаком.

  • Спосіб приготування:

    Макарони відвари у підсоленій воді.

    Цвітну капусту розбери на суцвіття і провари 3 хвилини у підсоленій воді. Помідори опусти в окріп на 1-2 хвилини і зніми шкірку. Наріж помідори кружечками. Перець наріж кубиками. Базилік дрібно порубай.

    У розігрітій олії обсмаж куряче філе, нарізане кубиками, посоли і поперчи.

    На дно сотейника, змащене олією, виклади шар макаронів, потім куряче філе, болгарський перець, залий частиною сметани. Потім поклади шар цвітної капусти, помідори, базилік і приправи. Посоли і поперчи. Зверху виклади залишки макаронів, полий сметаною і посип тертим сиром.

    Запіканка з макаронів готується в духовці при температурі 180°С протягом 30 хвилин.