"Безсоромний парад марнотратства" - Ірина Геращенко

"Безсоромний парад марнотратства" - Ірина Геращенко

Гліб Бабич писав чудові пісні. Його «Ті , що тримають небо над Різдвом» прикрасила б будь - яку різдвяну кіноісторію. Але в нинішніх вершителів доль різні з Глібом смаки, тому в «Незабудку» напхають Монатіків і інших бійців культурного інофронту.


Паша Лі зіграв би смішних і веселих героїв новорічної комедії. Але не зможе, бо його волонтерську машину розстріляли окупанти під Києвом.

Соліст балету Олександр Шаповал теж міг би воювати на культурному фронті і зіграти красеня в серіалі, але він вибрав фронт реальний. Загинув, захищаючи Україну від ворога.

Як і десятки інших талановитих акторів, режисерів, операторів, сценаристів, бардів, виконавців, внесок яких в нашу майбутню Перемогу неоціненний.

Не впевнена, що їх діти і вдови в новорічну ніч хочуть дивитися російськомовні комедії.

Знаю, найбажаніше зараз відео- це як ЗСУ смалять ворога. З таких дефіцитних нині дронів. Якщо з цих кадрів зробити нарізку, покласти на патріотичну музику, то буде український хіт.

Мені соромно, що ми країна безименних Героїв, що так мало знаємо про тих, хто загинув, хто втратив кінцівки, хто зараз в госпіталях, після важких поранень.

А в марафоні і цензурованих ЗМІ так багато псевдогероів і відвертого бидла, яке б повоювало з вагнерівцями хіба що на конкурсі матюків.

Послідовно вже кілька років відстоюю позицію аморальності державного фінансування російськомовних ДОМ/ Freedom. Демократичній державі не потрібні державні медіа. Це - шлях авторитарних режимів.

Остання інформація про розпил 400 млн грн на серіали через структурки з друзів і знайомих міністра культури, залучених до марафону- відверто шокувала.

Безсоромний парад марнотратства, ще й під патріотичними гаслами, мовляв, ми борцуни з російським кіно і проти поганого настрою.

Українці втомилися не від відсутності нової серії «сватів». Й прагнуть вони закінчення війни і перемоги, яку серіали ніяк не наближають.  

Всі ці півтора роки українські митці дають концерти, збираючи кошти на ЗСУ. Шляхетна мета, яку всіляко підтримую. Думаю, якщо так гостро постало питання серіалів- нехай оголошують збір і через марафон, на концертах і заходах збирають на кінопошлятину.

А всі бюджетні кошти мають іти на дрони, снаряди, зброю, все, що дійсно працює на Перемогу!