Блінкен заявив, що США будуть дотримуватись зобов’язань перед Україною

Блінкен заявив, що США будуть дотримуватись зобов’язань перед Україною

США будуть дотримуватимсь своїх забов'язань перед Україною. Про це державний секретар США Ентоні Блінкен заявив напередодні у ході схулань у комітеті Палати представників Конгресу США з іноземних справ.

Коментар Блінкена пролунав у відповідь на питання конгресмена-республіканця Браяна Фіцпатріка про страх України та Тайваню щодо надійності підтримки США у випадку агресії з боку Росії та Китаю відповідно. За словами Фіцпатріка, який нещодавно відвідав Україну і планує поїздку до Тайваню, "ці люди налякані до смерті".

Сумніви щодо надійності підтримки з боку США лунають в Україні після подій, які супроводжували завершення військової місії Сполучених Штатів Америки в Афганістані.

"Ми дотримуємось своїх зобов’язань перед обома країнами", - заявив Блінкен.

У відповідь на запитання законодавця про те, чи зроблять США "все, що потрібно, щоб захистити їх", Блінкен повторно наголосив на вірності Вашингтона взятим на себе забов'язанням.

"Перед Тайванем - згідно з законом про відносини з Тайванем. І перед Україною - в тому числі, до речі, тих зобов’язань, які президент [Байден] і президент Зеленський обговорили і виклали близько двох тижнів тому", - заявив Блінкен.

Як повідомляв "Голос Америки", президент США Джо Байден під час зустрічі із Володимиром Зеленським у вересні заявив, що США залишаються переконливо прихильними суверенітету та територіальній цілісності України перед загрозою російської агресії. "Наша підтримка євроатлантичного прагнення України залишається непохитною", - відзначив Байден.

У своєму виступі пееред комітетом Блінкен також відзначив, що стратегічні конкуренти США такі як Китай та Росія були би задоволені, якби США "загрузли" в Афганістані ще на 10 років.