"Черговий міжгалактичний проект" - Карл Волох

"Черговий міжгалактичний проект" - Карл Волох

Стратегічний міністр Камишін сказав, що уряд перетворить Україну на найбільшого виробника зброї в Європі, особливо, в ракетній галузі. Тижня не проходить, аби влада не пообіцяла щасливим васюківцям черговий міжгалактичний проект - нову Силіконову долину, ВВП в трильйон доларів чи ще якусь чухню. Нова заява тут мало чим від них відрізняється. Ну як можна серйозно про це заявляти, коли наш військовий бюджет у мирний час відрізняється від лідерів Європи на порядки й технологічно ми від них відстали на десятиліття? Не кажу вже, що російської агентури тут в досі неспівмірно більше, ніж у країнах НАТО і ділитися з нею секретами новітньої зброї партнери зберуться навряд. Тож, прекраснодушна совкова гігантоманія («впєрєді планєти всєй») є тут, мʼяко кажучи, недоречною.

Але конкретно ця заява міністра містить ще одну особливість. Вона ігнорує факт, що ракетна програма в період 2014-2019 розвивалася дуже інтенсивно. Саме тоді довели до пуття Вільху, Стугну, Нептун та ін.

А зі зміною влади вона була заморожена.

І сам Зеленський енд Ко, і ті, хто привів його до влади, в масі (крім завербованих агентів Москви, там історія інакша - К.В.) не бачили й не визнавали, що війна триває з 2014, а ми є обʼєктом російської агресії. І з Путіним планували домовлятися без зброї, за рахунок політичних поступок.  

Так от, без визнання цього факту й прийняття політичної відповідальності мені особисто буде складно повірити в щирість «нових підходів» влади