"Чим нам загрожує «дипломатичний шлях» Байдена?" - Карл Волох

"Чим нам загрожує «дипломатичний шлях» Байдена?" - Карл Волох

Нерідко раціональні люди питають (у відповідь на моє твердження про маловірогідність російської інвазії): «А як же Путін буде пояснювати населенню відвід військ після такої телевізійної накрутки й психозу?».

А ось подивіться, як коментує Кремль результати перемовин із Байденом: «Російська служба BBC цитує помічника Володимира Путіна Юрія Ушакова. За його словами, Джо Байден “чітко заявив про те, що США не мають наміру розміщувати в Україні ударне наступальне озброєння”. Своєю чергою, за словами Ушакова, Путін відповів: розміщення такої зброї означало б повний розрив відносин між США та Росією».

Вловили? Московити вигадали намір США розмістити в нас ударну наступальну зброю, зомбували населення близьким нападом України, за якою стоять американці, а тепер показують, як героїчними зусиллями великого й мудрого Фюрера війну вдалося відвернути. Наскільки путінське населення здатне повірити в цю ахінею, питання інше. Особисто я ще пам‘ятаю імперію (з пропагандою ще більш тотальною), де велика частина населення не вірила жодному слову, яке доносилося з офіційних джерел. Але «відмазка» є, і її вже почали поширювати.

Інша справа, чим нам загрожує той «дипломатичний шлях», про який говорив Байден. Тим паче, що Зеленського як партнера й переговірника ніхто там до уваги не бере. А його схильність недооцінювати небезпеку з боку Чекістану й готовність до надзвичайно небезпечних компромісів давно відомі.

Але тут є одна обставина, яка може вирішити питання. Разом із рейтингом різко падає й вірогідність проведення через парламент усяких «особливих статусів» та інших Штайнмайєрів. Янелох стає тупо нездатний (навіть якщо сильно захоче) «поставити товар» зарубіжним партнерам, котрі вирішать шукати компромісу з Путіним за рахунок українського суверенітету. Тому, небезпека й з цього боку не видається мені надто реальною.

Хоча, звичайно, пильнувати потрібно. Московити ж недарма свою кротоферму на Банковій створювали