"Далекоглядна людина" - Елена Кудренко

"Далекоглядна людина" - Елена Кудренко

"Я людина далекоглядна..." - каже Разумков на прес конференції. Коли йому задають питання, чи є в нього президентські амбіції, він акуратно каже, що з позиції спікера ще ніхто в президенти не вийшов, але сьогодні цю деталь виправлено.

Що вам каже особистість Разумкова?

Активний патріот? Ні.

Активний сєпар? Ні.

Активний ідіот? Теж ні.

Він обережний. Він все спланував і він дійсно далекоглядний - скористався можливістю потрапити в Раду, акуратно працював, намагаючись нікого не провокувати, не порушувати законів, в зашквари не влипати. Тобто його особистість говорить ні про що, і про дещо водночас.

Людина прийшла працювати НА СЕБЕ. Звісно, на країну чи на якісь ідеали приходять працювати одиниці, всі ж хочуть перш за все заробляти чи хочуть мати владу. Але Разумков, повторю - далекоглядна людина.

В подальшому всі свої вчинки він буде коригувати та приймати рішення, аби втриматись у владі. Скоріш за все це такий типаж, який може підлаштовуватись під будь які зміни. Домовлятися з будь ким, і далеко не на першому плані там щось про державу. Бо Разумков - це про Разумкова.

Чи потрібний Україні політик такого калібру? Ми мали їх вже вдосталь. Державників нам завжди бракувало, а ось пристосуванців завжди було немало. Ті ж партійці регіонів табуном перебігали з одної партії в другу, аби залишатись біля потоків, біля корит та в медійному просторі. Я зараз таких бачу в опзж - там жінки з великими губами, а чоловіки, з коштовними годинниками, вальяжно розповідають про якісь загальновідомі процеси, і навіть українською, але всі ці люди, їх позиція і їх вчинки - ні про що.

Як вияволося "ні про що" - й ті партії, члени яких здатні взяти гроші за якесь голосування. Бо це не про партії - це про бізнес.

Я не маю права всіх малювати однаковими. Але ось що ми маємо. І звідки це? З "самого лучшего в мире образования"? З "самой великой страны СССР"? Звідки? Коли ні краплі патріотизму, а коли вони навіть про це кажуть, то віри немає ні граму?