"Денний огляд західних ЗМІ" - Олег Шарп

"Денний огляд західних ЗМІ" - Олег Шарп

Російський народ та Путін - то не одне і теж; афганський народ та Талібан - то не одно і теж; палестинці та ХАМАС - то не одне і теж.

Можливо, але з історії Голокосту відомо, що моторошними вбивцями часто були зовсім звичайні люди – батьки сімейств, молоді люди з добрих сімей, інтелектуали.

І ось сьогодні один із лідерів ХАМАСу Салах Аль-Арурі з Катару пояснює, що по-звірячому вбивали громадян Ізраїлю аж ніяк не бійці ХАМАСу, а звичайні жителі Гази. Аль-Харурі традиційно прибріхує, але в одному він має рацію: ХАМАС – уособлення сьогоднішньої Гази, а величезна кількість її мешканців поділяють погляди терористів і готові вбивати та ґвалтувати.

Дискусія про те, чому вони стали такими і хто в цьому винен, має зараз приблизно такий же зміст, як дискусія у 1944 році про те, чому більшість німців поділяла погляди нацистів. Як і нацизм, ХАМАС має бути повалений. Настане час вивчення його природи та особливостей. А от що потім робити зі 160 млн росіян по всьому світу, я не знаю.

©️ Via Friedman


У Мармуровому морі зіткнулися суховантажі, які везли зерно з України та РФ. Судно з України йшло до Іспанії, а з Росії - до Ізраїлю.

Як відомо, сьогодні Україна вразила дронами російський "Буян-М" (носій "Калібрів") та корабель "Павло Державін". Капітан сухогрузу психанув і вирішив долучитись до цієї шляхетної справи?


 Bild: У Німеччині зростає кількість українських біженців-чоловіків.

Минулого літа їх було 8% від усіх біженців, а зараз уже 21%, - опитування Мюнхенського інституту Ito.


The Jerusalem Post:


Більшість опитаних громадян Ізраїлю підтримали відставку прем'єра Нетаньяху через атаку ХАМАС.

❗️86% опитаних покладають відповідальність за нездатність Ізраїлю запобігти нападу ХАМАС на уряд Нетаньяху. Майже всі респонденти (94%) вважають, що уряд має відповідати за недостатню готовність до нападу.

Скажіть мені, будь ласка, скільки процентів українців вважають, що Зеленський та уряд після війни мають відповідати за недостатню готовність до нападу?


Сценарії близькосхідної війни від Bloomberg:

1. "Обмежена війна" (наземна операція в Газі, "обмежений" регіональний конфлікт): зростання цін на нафту на 4 дол, мінус 0,1% зростання глобального ВВП.

2. «Проксі-війна» (фронти в Сирії, Лівані, заворушення в інших країнах регіону): нафта +8 дол. за барель, мінус 0,3% глобального ВВП.

3. «Війна Ізраїлю та Ірану»: нафта +64 дол. за барель, мінус 1% глобального зростання.

«Одне можна сказати напевно: надії на стабільніший Близький Схід розбиті вщент. В останні роки зближення між Саудівською Аравією та Іраном, а також мирні договори між Ізраїлем і декількома арабськими державами (з перспективою того, що саудівці можуть незабаром наслідувати цей приклад) породили очікування того, що в регіоні може настати кінець десятиліть розбратів»