"Думки щодо тривалості та результату цієї війни..." - Павло Вернівский

"Думки щодо тривалості та результату цієї війни..." - Павло Вернівский

Я звичайно не Буданов і не володію таким обсягом розвідданих про можливості ворога як він. Однак, проаналізувавши наявну публічну інформацію, я маю свої думки щодо тривалості та результату цієї війни.

1. Результати після завершення контрнаступу будуть набагато скромнішими ніж очікування в суспільстві. Існують невеликі шанси, що контрнаступ буде дуже успішним і той хто вивчав воєнну історію знає подібні приклади, але я не сильно розраховую на це.

2. Зараз повернути Крим практично нереально.

3. Наші втрати під час контрнаступу будуть настільки суттєвими, що в майбутньому без відчутного збільшення іноземної підтримки в подальшому Україна не зможе проводити великих наступальних операцій. Якщо хтось не зрозумів, то ціна помилки може бути дуже великою і саме через такі великі ставки командування не поспішає.

4. Чому я такий скептичний? Хоча суспільство вірить в наше супергеніальне командування і героїчні ЗСУ, але нажаль не хоче розуміти, що для будь-якого успіху потрібні засоби. І як би там хто не розказував, що наші ЗС затарені зброєю, але навіть зараз ми не маємо переваги над ворогом. Гірше того, по багатьом напрямкам ворог активно розвивається, в той час як ми топчемось на місці…

5. З дуже високою вірогідністю після завершення контрнаступу будуть переговори. І не факт, що вони завершаться якимось позитивним результатом.

6. Як там би не завершився контрнаступ, але росіянам буде набагато вигідніше заморозити конфлікт і підготувати армію до наступного ривка. Нажаль, у цьому випадку і при збереженні теперішнього стану речей у владі, час буде грати проти нас.

7. Скоріш, «заморозка» може відбутись з дуже високою вірогідністю через виснаження нашої армії і відсутність засобів для наступу.

8. Якщо росіянам це вдасться, то скоріш за все в НАТО нас не візьмуть через небажання альянсу втручатись у війну. Звичайно, може бути все інакше, але потрібно щоб в НАТО з’явився лідер з яйцями.

9. І процес повоєнної відбудови буде теж під дуже великим питанням.