"Дужє тривалий балет рогів і копит" - Гліб Бабіч

"Дужє тривалий балет рогів і копит" - Гліб Бабіч

Коли ми використовуємо термін «чорт» в політиці - ми маємо на увазі персону, яка зробила незворотні дії, які роблять її не тільки токсичною, але і вимагають приведення до відповідальності. Цілком ймовірно - до кримінальної.

Тому, Арсен Борисович (з дитинства за нього) - безсумнівно заслужив цей титул.

І не важливо, інспірував він «шиття справ» за своєю ініціативою, або відгукнувся на замовлення згори. Він це зробив, точка. З винахідливістю і цинізмом. І сідати з ним в одному полі, навіть по великій нужді, і навіть під дулом пістолета, для мене - харам.

І це, не рахуючи всіх бадьорих зусиль найефективнішого міністра , який вжив різноманітних і достатньо брудних заходів, щоб запанував весь цей цирк. Чого, в принципі - цілком достатньо, щоб заткнути ганчірками будь діри, куди він може пролізти.

Це моя особиста думка. Це думка моїх друзів. Це думка людей, які мене оточують. Це думка людей, які входять зі мною в спільні організації. І в одну партію, до речі - теж. Багато особистих думок, які складають головне. Щоб ви навіть не сумнівалися.

Тому що ми працюємо за однією шкалою добре / погано. Тому, що ми ходимо під одні суди, одних і тих же людей. Тому що ми не можемо підтримувати жертву свавілля, і одночасно «забути» його винуватця. Інакше з нас буде той же чорт, тільки з хрестом на пузі.

Напевно ви не тільки чули, але і хоча б раз говорили: «Заради (на цьому місті щось дуже хороше йде) - я готовий хоч з чортом домовитися!». А в політиці це траплялося за всю історію політики - не раз.

Так ось. Це працює, але частіше не так, як можна очікувати.

Договір з чортом завжди веде до повного виграшу лукавих задумів чорта. І нуль в іншої сторони договору.

Хоча, правдою є і те, про що я сам вам не раз нагадував. Чорт, навіть високого штибу - персона не перша, і не єдина. Він входить в структуру пекла, згідно штатної посади. У нашому випадку - нагорі стоїть веселий діявол знахабнілої в безкарності влади. І договір з ним - веде до втрати всього взагалі, і виймає душу разом з совістю.

Тому, зводити все до Арсен Борисовича, який би він не був яскравий фрас - обманювати себе.


Тому, що гнилі справи розпочаті ним (або при ньому) продовжують розвиватися. Тому що пекло працює як і раніше справно.

І там щиро регочуть, дивлячись на те, як ми між собою, натягуючи один-одному на голову найменшу помилку - намагаємося з'ясовувати хто з нас (саме з нас) кому чорт.

Але, Арсене Борисовичу! В цьому тривалому балеті рогів і копит ви - безумовна прима. Крапка.

 Бісмарк, звичайно, сказав, що політика - це мистецтво компромісів. У дуже, до речі, невдалий момент сказав.

Але моя війна дуже обмежує список можливих компромісів. Вже хай мене пробачать всі, хто розумніший. Тому просто закрити очі (або навіть примружити) на те, як нахабно, і «по бєспрєдєлу» закривають своїх - не можу ніяк.

Ціна цього компромісу буде проста. Ніхто не прийде на мій суд. Якщо Чо...