"Дуже просто, щоб зовсім всім було ясно" - Роман Донік

"Дуже просто, щоб зовсім всім було ясно" - Роман Донік

Я не лізу в те, що роблять інші і тим більше не люблю срачі з цього приводу. Ми це все вже пройшли в 14-15. Я зараз раз напишу і просто попрошу від'їбатися і зробити краще. Бо у нас тут виходить така собі цікава картинка. Я дуже просто, щоб зовсім всім було ясно.

 Поки теоретики чекають на появу чарівної таблетки у вигляді ребу для всіх дронів на всіх частотах, війська потерпають від самих дешевих коробочних FPV дронів на певних частотах. В відсотковому відношенні їх зараз використовують як мінімум у 90-95% випадках. Це кричуща проблема яку треба і можна закрити. Зараз. Вчора.

 Так, є і інші частоти. І підари з часом будуть на них переходити. І ми теж. Але у кожної частоти є свої як плюси так і мінуси. А ще дві точки зору. Одна - фахівців з ребу, інша пілотів. І коли ребівці починають оперувати частотами на яких можуть ПРАЦЮВАТИ дрони, то пілоти знають що на певних частотах можна ЛІТАТИ на 8 км, а інших НІ.

 Нема універсальних пігулок. Ні по ребу, ні по дронам. Все під задачу. Під конкретні задачі. Де важливе все. І відстань і ландшафт і місцевість і все інше.

 І коли я хочу обладнати 20 машин ребом проти дрону який зараз використовується на межі дальності, то я знаю які частоти мені треба закрити. І про це інформуються ті хто буде його використовувати. Бо є тактика використання ребу. Є певні правила безпеки. Є підарський рер і є опромінення. І все це треба враховувати.

 Але якщо тупо сидіти і чекати поки нам хтось зробить універсальну кнопку "заїбісь", то буде хєрня.

Ми не продаємо реб. Ми замовляємо під задачу платформу яка працює сьогодні на певних частотах. Під ці задачі. Ми замовляємо так, щоб постійними було тільки охолодження та живлення. А вся начинка, все роз'єми, всі антени, подовжувачі та інше могло мінятися.

 Я не займаюся ребом. Але в мене в групі два інженери радіоелектронщики пілоти. І вони дохуя в цьому шарять і зразу все перевіряють дронами. Бо і ми і ворог працює в масовості на одних дронах. Нам увалили машину керування і не спрацювала антидронова рушниця. Потім з'ясувалося що там була лажа з полярізацією. Але я озадачився питанням для себе і для своїх людей. Ми замовили під себе обладнання. Перевірили. Потім воно відпрацювало в бойових умовах. Все. Тепер я хочу обладнати таким же захистом техніку яка потерпає на певній ділянці від певних дронів. Зміниться щось, будемо міняти начинку, антени, подовжувачі, підсилювачі і все інше.

 Все ж просто да? Дякую за увагу.