ФСБ говорить про “державний тероризм” - Віталій Портников

ФСБ говорить про “державний тероризм” - Віталій Портников

“Актами державного тероризму”, інструментами якого є українські спецслужби, назвали російські чекісти інформацію про провал спецоперації, під час якої у Мінську мали бути затримані російські військові злочинці

Це вже не перше таке звинувачення з боку ФСБ за останні дні. Буквально вчора на Луб'янці звинуватили Головне управління розвідки Міністерства оборони України у організації диверсії на газопроводі в окупованому Криму - на честь 30-річчя незалежності України, зрозуміло.

Російські чекісти роблять такі заяви аж ніяк не випадково. Таким чином вони створюють ідеологічну базу для можливого нового нападу на нашу країну.

Напад цей буде, звичайно ж, пояснюватися захистом Росії від країни, яка практикує “державний тероризм”. Ну і також захистом нещасного російськомовного населення сходу і півдня України від “державних терористів” у Києві.

І сама можливість такого нападу на сьогоднішній день виглядає куди більш реальною можливістю, ніж зустріч президентів України і Росії, про яку не перестають говорити в офісі Володимира Зеленського і якої з абсолютно незрозумілих причин продовжує прагнути сам президент України. ФСБ просто так не стане виступати із публічними заявами.

Питання тільки в тому, чи розуміють рівень небезпеки сам глава держави і його найближче оточення і що вони роблять для запобігання цій небезпеці - крім гучних заяв і звинувачень на адресу союзників. Адже коли Росія нападе, доведеться воювати, а не розмовляти.