Глава Донецької області Павло Жебрівський заявив, що на Донбасі потрібно оголосити часткову амністію

Глава Донецької області Павло Жебрівський заявив, що на Донбасі потрібно оголосити часткову амністію

"Ми повинні готувати амністію для людей, у кого руки не в крові. Ми повинні повернути їх у правове поле України. Потрібно буде ініціювати такі амністії щомісяця - будемо робити це щомісяця", - заявив губернатор.

В якості аналогії голова обласної адміністрації навів приклад вояків Української повстанської армії, коли СРСР оголосив їм амністію після припинення збройного опору.

Крім того, Жебрівський також виключив можливість свого спілкування з ватажками бойовиків і заявив, що вони повинні постати перед "українським або Гаазьким" судом.

Нагадаємо, забезпечення помилування і амністію шляхом введення в силу закону, що забороняє переслідування і покарання осіб у зв'язку з подіями, що мали місце в окремих районах Донецької та Луганської областей України - це один з пунктів Мінська-2.

Нагадаємо, 11 червня президент Петро Порошенко оголосив про зміну голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації. Замість Олександра Кіхтенкацю посаду тепер займає Павло Жебрівський.

Нагадаємо, 12 травня Президент Петро Порошенко оголосив догану за неналежне будівництво оборонних споруд губернаторам Донецької та Закарпатської областей Олександру Кіхтенку і Василю Губалю.

22 квітня Кабінет міністрів України створив комісію з перевірки діяльності Олександра Кіхтенка.

Президент також зазначив, що підрядника, який зірвав терміни будівництва, буде притягнуто до відповідальності. За його словами, це родич бізнесмена Сергія Тарути.

5 червня Кабмін вніс подання на звільнення Кіхтенка.

Додамо, що завтра Петро Порошенко відвідає Донеччину.

Джерело ipress.ua/