"Глибока стурбованість дипломатів..." - Сергій Фурса

"Глибока стурбованість дипломатів..." - Сергій Фурса

«Ми глибоко занепокоєні поточною кризою в управлінні Нафтогазу, включно з відставкою 8 вересня незалежних членів наглядової ради», - речник Державного департаменту США Нед Прайс, 9 вересня 2021 р.

Це звісно світовий рекорд. Між домовленностями із стратегічним партнером і тим днем, коли стратегічний партнер стурбований, що ви не виконуєте свої забов'язання. Це навіть швидше ніж кидок МВФ із Національним Банком минулого року.

Цікаво, що там собі думає зараз місія МВФ. Ім в Київ треба їхати...

І так, "глибоко стурбований" - це дипломатична мова. Іі можно було б перекласти на мову звичайну, але вийде суцільна нецензурщина. Але дипломати так не роблять. Хоча, схоже, вже дуже дуже хочуть.

І так, зараз піде Наглядова Рада. Яку дуже поважають у професійному середовищі. За Наглядовою Радою піде правління. Те правління, якому довіряли інвестори. Те правління, з яким готові були працювати великі іноземні компаніі. Які були готові приходити і розпочинати видобуток газую приносити сюди технологіі.

І зараз цього не буде. Не буде більше газу власного видобутку. Тому що власні родовища виснажені. А нові ми не вміємо розробляти.

А ціна на газ у Європі вже вище 700 доларів. І власного газу не вистачить. І Нафтогазу доведеться закупляти газ дорого щоб продавати дешево. А це ми дуже добре вміємо робити.

А так да, нема чого хвилюватися. Це лишень глибока стурбованість дипломатів і лишень повернення компаніі до лона української управлінської думки.