Головного свідка вагнергейту звільнили з військової служби

Головного свідка вагнергейту звільнили з військової служби

Одного з найкращих та найбільш досвідчених розвідників України генерал-полковника Василя Бурбу остаточно звільнили з армії. Звільнили за дачу показів про державну зраду Зеленського і Єрмака на парламентській ТСК.

За даними джерел журналіста Юрія Бутусова, міністр оборони Андрій Таран тиснув і вимагав від Бурби відмовитись від свідчень на ТСК. Головна вимога Тарана – не казати, що секретна операція по затриманню вагнерівців була санкціонована 1 липня 2020 року самим Тараном. Бо це означає, що ніякі наради в ОП для її проведення не були потрібні. 

Також Таран вимагав не говорити про перебіг наради в кабінеті Зеленського, куди гідрант впустив людей без належного допуску секретності, зокрема Єрмака і свою секретарку, що сприяло витоку інформації.

 І щоб не виконувати злочинні накази, Бурба просто написав рапорт на звільнення.

Саме тому ТСК Безуглої досі не оформила належним чином протоколи свідчень Бурби.

Коли з армії звільняють тих, хто хоче служити народу України, а не Зеленському – це свідчить про серйозну загрозу для обороноздатності держави.

А все ж таки добре, що Зеленський - наймолодший президент. Значить, коли відсидить свої 15 років за державну зраду, то вийде на волю відносно молодим 60річним янелохом.