"Гопак у небі" - Тамара Горіха Зерня

"Гопак у небі" - Тамара Горіха Зерня

Український культурний фонд виділяє 2.5 мільйони гривень на проект «Гопак у небі». 14 професійних парашутистів у стрибку з 4200 м (?) танцюватимуть гопак. Ролик із записом їхнього гопака, який зараніше запишуть фрагментарно з кількох підходів,транслюватимуть на великому екрані на землі.

Тому що, як вважає керівник проекту і одночасно керівник Нового театру м. Запоріжжя Владислав Лебедєв, «не всі глядачі зможуть побачити на 4,3 км».

А й дійсно. Я б дуже хотіла побачити на власні очі, як розчиняється у небі два з половиною мільйони бюджетних гривень, але куди мені з моїм зором. Та й хмари висоту затуляють.

Гопак у небі пройшов конкурсний відбір УКФ. Ну як пройшов: він набрав на 100 балів менше від, наприклад, знакового для перекладачів фестивалю TRANSLATORIUM або Київського тижня критики. Тільки в останній момент ці заходи були зняті з дистанції, а от Гопак пробився. Молодець Гопак.

 "Наглядова рада, не маючи кворуму, просто викинула з конкурсу. "Гопак" на 2,5 млн грн – це виглядає, як такий ляпас культурній спільноті, бо за ці гроші можна було провести два великі фестивалі", – зазначив директор "Київського тижня критики" Денис Іванов. (5 канал)


На фінальному відборі проектів Наглядова рада УКФ включила форсаж. П’ятеро осіб за пару днів зуміли «переглянути» та експертно оцінити 100 заявок. Тоді як у звичайному режимі у експертів іде від 1 до 3 днів на розгляд однієї заявки, там величезний об’єм документації.

У нас багато хто цікавився, як виглядає корупція при Зеленському.

Ось так і виглядає. Береться нормально функціонуюча установа з хорошою репутацією, виганяється з неї менеджмент часів ПП і окремим рядком не допускається на роботу Марина Порошенко, потім зі скандалом і ламанням рук заводиться своє керівництво.

І все, вуаля. Через рік у вас танцюристи стрибають з парашутом, а парашутисти танцюють. А два з половиною мільйони гривень махають вам на прощання ручкою зі стратосфери.