Бабусині страви: "Січеники з гороху"

Бабусині страви: "Січеники з гороху"

Інгредієнти:

  • сухий горох: 2 склянки
  • яйця: 2 шт
  • цибуля: 1 шт
  • манна крупа: 4 ст. ложки
  • сухарі: 4 ст. ложки
  • олія: для смаження
  • чорний мелений перець та сіль: за смаком

  • Спосіб приготування:

    Горох замочити на ніч, відварити і протерти через сито.

    З манної крупи зварити на воді густу манну кашу і додати її до горохового пюре.

    Цибулю почистити, дрібно нарізати, підсмажити на олії до свілто-коричневого кольору й теж додати до горохового пюре.

    Масу ретельно перемішати і пропустити через м’ясорубку. Додати сирі яйця, сіль та чорний мелений перець за смаком і ретельно перемішати масу.

    Сформувати січеники, обкачати їх у сухарях і посмажити у розігрітій олії до золотистого кольору. Подавати до столу гарячими, поливши теплою олією.