"Хто стукає, тому відкриють, але ..." - Тарас Чорновіл

"Хто стукає, тому відкриють, але ..." - Тарас Чорновіл

 ...але, хто влаштовує під дверима п'яний дебош, той вигребе по повній...

Зеленський у інтерв'ю для журналістів Reuters, Associated Press і Agence France-Press (о, Господи! Ще одна порція ганьби на весь світ!), звертаючись до Байдена, заявив:

"Якщо ми говоримо про НАТО і ПДЧ, мені б дуже хотілося отримати конкретику — так чи ні. Ми повинні отримати чіткі дати і ймовірність цього для України".

 Воно там ще купу ультиматумів понатявкало, наприклад, закликаючи США надати економічну підтримку Україні, по босяцьки виразилося: МВФ і Білий дім повинні зрозуміти проблеми Києва, перш ніж висувати вимоги про "несправедливі" реформи.


Отвєтка від Байдена прийшла миттєво. І вона складається з двох пунктів. Перший з них для нас дуже приємний, але він, схоже, адресований не на Банкову Єрмаку та всяким його зеленським, тимошенкам чи шефірам, а Кремлю:

- "Ситуація на Донбасі не позбавляє України можливості стати членом НАТО". І це дуже важлива концептуальна позиція, бо дає зрозуміти путлєру, що анексуючи Крим чи окуповуючи території, він не створить правових перешкод для приєднання України до НАТО. Це дійсно відповідає змісту правових норм, які прийняті в Альянсі, адже важливо, щоб кандиддат сам не мав територіальних претензій до інших країн і не окуповував їхні землі. Але в НАТО суб'єктивно люлять грати на певній двозначності цієї позиції. Зараз основна країна блоку поставила чітку крапку.

Але другий пункт спрямований уже до Києва:

- "Моя відповідь - ні. Відповідність критеріям - ось у чому справа. Найперше, треба позбутися корупції, відповідати іншим вимогам, виконувати план дій. Ситуація неясна, доведеться розбиратися з цим у майбутньому. А поки ми будемо робити все можливе, щоб Україна була спроможна протистояти фізичній агресії Росії".

А тепер розшифровуєм. Байден на дитячі істерики Зеленського пояснив, що в НАТО Україну візьмуть хоч з Кримом і Донбасом, хоч і тимчасово без них. Але станеться це не раніше, ніж Зеленський перестане бути керівником країни, а його наступник порозгрібає корупційні, антиреформістські й олігархічні завали зеленої влади. І ще одне. У Вашингтоні неймовірно злі від цього провокаційного дзижчання зеленої мошки. Байден дійсно не готовий допустити Україну в НАТО чи надати ПДЧ при правлінні Зеленського. Але йому було важливо НЕ СКАЗАТИ слова "НІ". А Зеленський своїм тявканням цього прямо вимагав. І Байдену довелося це "НІ" озвучити під радісні аплодисменти на Мокшандії. Чи зелепупік став таким настирливим лише через дурість та інфантильне прагнення отримати все й відразу? Не вірю. Ні, він таки цілковитий кретин. Це правда. Але його стая товаріщєй не дурні. Вони розуміли, що їхній піддослідний таким хамством нарветься на негативну відповідь і відторгнення. А ви не думаєте, що саме цієї негативної відповіді і очікували та її в такий спосіб добивалися?

Зеленський і його оточення наскрізь проросійські. Чи точніше - совкові, що не особливо відрізняється. І лише цілковиті дурні та реєстрові "патрійотики" на зарплаті вишукують у Зеленському щось прозахідне чи українське. На Банковій бачать перевагу прозахідних настроїв у суспільстві та ще й сковані прямими вимогами Конституції. Прямо протистояти цьому не ризикують. Тоді треба дискредитувати і західний вибір, і самі ЄС та НАТО. "Ми ж прасілісь, а Украіну паслалі..." Та це не Україну послали, а тебе паскудо! І Байден, як дуже досвідчений політик, саме так і сформулював свою відповідь, щоб це донести. Але, на жаль, ближче до осені зелена влада, виходячи з цього спровокованого постулата "нас паслалі" почне посилювати ізоляціоністську політику й промосковський крен. Хоча, а коли він припинявся?