"Кілька днів тому в Європі був опублікований рейтинг найбільш впливових діячів політики" - Олена Кудренко

"Кілька днів тому в Європі був опублікований рейтинг найбільш впливових діячів політики" - Олена Кудренко

І в категорії Doers (серед категорій "руйнівники", "мрійники" - є ті, хто діють, хто створюють) - після Джорджії Мелоні (голови ради міністрів Італії ), Урсули фон дер Ляєн, Еммануеля Макрона - на четвертому місці Андрій Єрмак.

Це видання Politico, за 28.11.2023 р.

Розберу це суб'єктивно в світлі історії з Петром Порошенко, виїзду якого на міжнародні зустрічі перешкоджали прикордонники. Звісно, що за вказівкою з ОП. А хто в ОП може давати такі прискіпливі до конкурентів розпорядження?

Андрій Єрмак.

Я переконана, розуміючи та споглядаючи характер Володимира Зеленського, що величезний масив інформації не може затриматися в його голові (абсолютно без сарказму, ось зовсім), не кажучи вже про аналіз цієї інформації та здатність жонглювати політичними ходами та рішеннями у нашій внутрішній політиці. Зовнішю ж і зовсім не беремо до уваги, бо там достатньо монстрів геополітики, які дуже давно все знають, і все розуміють, і наш лідер без того, щоб його сьогодні вів по цій шаховій дошці Байден, взагалі губиться серед жорстких гравців.

Тобто поки крутого дипломата, майстра перемовин з тими розумними, хитрими, цинічними хижаками, Петра Порошенка, не випускають на зустрічі з України - Єрмак якимось чином вскочив у рейтинги європейських видань, вибудовуючи власну політичну репутацію. Він і там, і там, і з тими, і інтерв'ю, і без мила пролізе, - я би подумала, що саме він захоче колись балотуватись в президенти України, і Порошенко, Залужний - саме його конкуренти. Але ж з іншого боку так зручно мати "болванчика", яким і так керуєш, і на якого в разі чого можна скинути всі звинувачення. Так і мало би бути в разі критичної для Єрмака ситуації.

Тобто не просто ж так завхоза, людину, яка захопила владу в ОП, чиє ім'я, якщо би було не так, не мали би знати не те, що в Європі - в Україні (!) - цього завхоза ставлять на четверте місце найвпливовіших людей Європи?

Хтось дуже старається.

ДУЖЕ старається.