"Кипит в Мариуполе распильная жизнь на 3 млрд. грн" - Олександр Гуміров

"Кипит в Мариуполе распильная жизнь на 3 млрд. грн" - Олександр Гуміров

В этом посте отражено два мира.

Героическая оборона Мариуполя.

И чудовищный распил чиновниками Мариуполя 3 млрд.грн.

И зеленые #покидьки это не замечают.

"Кипит в Мариуполе распильная жизнь. Это просто какой-то пиздец

А от вам дещо цікаве із життя Маріуполя. Точніше, Маріупольської міської ради (у вигнанні).

Як відомо, Маріуполь вже майже рік окупований рашистськими терористами. Але, виявляється, Маріупольська міська рада продовжує активно здійснювати місцеве самоврядування окупованим містом.

Разом із деякими адвокатами, ми натрапили на інформацію про дуже активну діяльність маріупольскої місцевої влади, до якої дуже багато питань.

• Питання перше. Скільки на підконтрольній Україні території знаходиться депутатів цієї міської ради і яким чином вони продовжують проводити засідання ради та приймати рішення?

• Питання друге.

Рішенням Маріупольської міської ради №72 від 25.03.2023 року затверджено бюджет міста Маріуполя. Доходів в ньому (зазначена тільки цифра) - три мільярди гривень. Яким чином і куди вони їх отримують. І головне - яким чином і куди вони їх витрачають, бо витрати затверджено в сумі теж три мільярди, з яких - 785 мільйонів на бюджет розвитку міста.

https://mariupolrada.gov.ua/solution-executive-committee/pro-bjudzhet-mariupolskoi-miskoi-teritorial...

• Питання третє.

Цим же рішенням Маріупольська міська рада надає зі спеціального фонду міського бюджету 90 мільйонів гривень в кредит комунальному підприємству "Маріупольське трамвайно-тролейбусне управління". В мене в голові зараз, читаючи написане, такий вибух, що я навіть не можу зупинити потік питань - починаючи від того, на що кредит і кому та як його передали?

• Питання четверте.

Цим же рішенням міськради передбачено дотацію "на виконання функцій місцевого самоврядування" на суму півтора мільйярди гривень. Як, хто і куди витрачатиме ці гроші?

• Питання п'яте.

Іншим рішенням - №3 від 09 травня 2022 року (мабуть - до дня радянської "перемоги") міський голова Маріуполя Бойченко встановив на період війни собі додаткову премію до зарплати в розмірі 50% своєї середньої заробітньої плати, а керівникам і працівникам міської ради та виконавчих органів - 100% середньої зарплати. Цікаво, в мешканців Маріуполя збільшились доходи у двічі після окупації міста?

https://mariupolrada.gov.ua/solution-executive-committee/pro-porjadok-narahuvannja-ta-viplati-zarobi...

• Питання шосте.

Рішенням №71 від 25.03.2023 року Маріупольська міськрада передала в оренду гуртожитки. Як? Кому? Іншими рішеннями вони також неодноразово передають з балансу на баланс певне майно маріупольської громади. Яким чином?

https://mariupolrada.gov.ua/solution-executive-committee/pro-nadannja-prava-na-ukladannja-dogovoriv-...

• Питання сьому.

Рішенням №61 від 22.12.2022 року депутати Маріупольської міськради затвердили програму економічного і соціального розвитку маріупольської громади на 2023 рік, а в бюджеті на 2023 рік передбачили на неї гроші. Я навіть не можу сформулювати що тут запитати - це просто якийсь нонсенс.

https://mariupolrada.gov.ua/solution-executive-committee/pro-programu-ekonomichnogo-ta-socialnogo-ro...

Висновки робіть самі, бо я не можу підібрати цензурних слів. Всі згадані документи розміщені на офіційному сайті Маріупольської міскради - вони навіть не приховують нічого. Війна все спише.

І як вишенька на маріупольському торті - це благодійний фонд "Я - Маріуполь" (навіяно, мабуть, Зеленським "кожен з вас - президент"), так от:

Цей фонд очолює такий собі Дресвянніков Дмитро, який свого часу був "корисним" і Бахмутській міськраді, і в юридичних особах, які мають власників з РФ, і от тепер став для Маріупольської міськради благодійником.

Чим займається цей фонд в умовах, коли Маріуполь окупований, незрозуміло, але вже протягом окупації Маріупольська міськрада робить безповоротний благодійний внесок в цей фонд в розмірі 12 мільйонів гривень (рішення №14 від 15.06.2022), потім зобов'язує всі комунальні підприємства міста внести благодійні внески в цей фонд (рішення №26 від 17.08.2022) та зобов'язує Маріупольтепломережу внести в цей фонд благодійний внесок в розмірі 16 мільйонів гривень (рішення №25 від 17.08.2022).

https://mariupolrada.gov.ua/solution-executive-committee/pro-ukladannja-dogovoru-z-nadannja-bezpovor...

https://mariupolrada.gov.ua/solution-executive-committee/pro-ukladannja-dogovoru-z-nadannja-bezpovor...

https://mariupolrada.gov.ua/solution-executive-committee/schodo-rekomendacii-nadannja-bezpovorotnoi-...

Що ж це за такий гарний хлопчина цей Дресвянніков Дмитро, якому під час війни сиплеться як з "рога изобилия"?

Видно ж навіть по обличчю - чесна порядна добросовісна людина:

https://www.facebook.com/people/%D0%94%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE-%D0%9E%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%...;