Коболєву збирають на заставу...

Коболєву збирають на заставу...

Мені фізично стало тошно від побаченого посту його дружини. Бо я розумію, як важко відважитися оголосити такий збір під час війни. Навіть із урахуванням того, що повернена застава піде на потреби армії.

Скоро буде ще кілька підозр, які остаточно поставлять хрест на готовності активних та свідомих українців іти на будь яку посаду, що стосуватиметься державних коштів.

Замість вкладатися безпосередньо в спроможність держави, будемо вкладатися в deep state. Консультувати зі сторони. Допомагати державі виключно через ГО-шки та аналітичні центри. Комунікувати з донорами, закладаючи полісі у їхні умови зовнішнього фінансування нашого бюджету.

Оці всі тимчасові Reform Support Teams при усіх міністерствах, на гроші донорів, які працююють вже по 8 років - це ж про системну триваючу неспроможність затягнути притомних людей на держслужбу.

Оці всі плани по переведенню людей з RST в штат - що, хтось перейшов? Ні? А чому?

Давайте ще відкриємо RST при БЕБ, НАБУ, фіскальних органах, судах, ДП-шках...

Це ж нездорова ситуація. Консультувати за гроші донорів без жодної відповідальності - ок. А отримати кримінальне переслідування, репутаційні збитки, а можливо і потрапити в тюрму, або покірно підмахувати те, що скажуть і бути готовим піти з посади за першим словом "згори" - серед чесних і розумних - бажаючих небагато.

Маю раціональну пропозицію. Давайте одразу запиляємо виконавчу і судову владу в британській юрисдикції за гроші донорів, а на бюджеті залишимо лише бек-офіс.

Це радикально додасть ефективності, зекономить стільки грошей, прискорить комунікацію.

Багато років тому я двічі відмовився іти комплаєнсом в УЗ. Бо після спілкування з топами і важких роздумів незмінно приходив до висновку, що добре це для мене не закінчиться, і ніякий директор ЄБРР у борді мене не рятуватиме. Збиратиме гроші дружина. В кращому разі - на заставу.

Стратегічні причини цього тупика, які на стороні культури та історичних травм, втілених у існуючий суспільний договір, особливо його економічну сторону - бачу і розумію.

Про тактичні причини дуже хотів би почитати антикорупціонерів. Якщо вони матимуть сміливість визнати свої факапи. Поки сміливості не бачу.

Yura Gaidai