КОНТРНАСТУП: нюанси РФ ПОГРОЖУЄ ПОЛЬЩІ. ПРИПИНЕННЯ ЗЕРНОВОЇ УГОДИ: наслідки І Суботній політклуб

КОНТРНАСТУП: нюанси  РФ ПОГРОЖУЄ ПОЛЬЩІ. ПРИПИНЕННЯ ЗЕРНОВОЇ УГОДИ: наслідки І Суботній політклуб

Понад 100 вагнерівців у Білорусі рушили в бік Сувальського коридору – Моравецький. "Росія відкрита до врегулювання": у Кремлі зробили заяву про переговори з Україною. Сили оборони просунулися під Бахмутом - Міноборони. Гаага ближче: США передадуть докази воєнних злочинів РФ до МКС. Результати Ради Україна - НАТО: Альянс посилює розвідку в Чорному морі.

Міністр фінансів Туреччини: ми налаштовані відновити переговори про вступ до ЄС.“Хабар” для Ердогана: РФ запропонувала Туреччині розподіляти зерно - FT. Путін проігнорував пропозицію Ердогана обговорити "зернову угоду" - WSJ. Нам не потрібні дари: Президент ПАР закликав Путіна відновити "зернову угоду". Вихід РФ із зернової угоди: у МВФ прогнозують зростання цін на зерно на 10-15 %. Найбільший покупець: чи посварить українське зерно РФ з Китаєм.

Стефанчук: Конституція не забороняє проводити вибори під час війни. Зеленський ветував виділення 573 млн грн на добудову музею Голодомору: яка причина.

Якби не охорона кордону, «вагнерівці» за 2 години були б у Варшаві – прем’єр Польщі. Навальний назвав терориста Гіркіна політичним вʼязнем: російська опозиція підтримала. Путін не впевнений, що може згуртувати "російську еліту" – ISW.

Гості: Олександр Хара - дипломат, експерт з питань зовнішньої та безпекової політики «Центру оборонних стратегій», Ігор Семиволос - директор Центру близькосхідних досліджень, Микола Княжицький - народний депутат України.