"Як би ви відносились до росіян, які щойно зруйнували ваш будинок?" - Олена Кудренко

"Як би ви відносились до росіян, які щойно зруйнували ваш будинок?" - Олена Кудренко

Осколком поранили, або вбили вашу дитину? Мені було би байдуже, чи врятуються мої кривдники після посильної відповіді по їх містах. Бо це не моє завдання - рятувати їх родини, а їх завдання рятуватись. І не моє завдання - берегти їх дітей. Бо моє завдання - берегти своїх. Від них. Від тих, хто несе нам смерть.

І я знаю, що серед росіян є ті, хто війну не підтримує. Але не я повинна їх розуміти - вони мене повинні розуміти. Це буде логічно і правильно.

Світ інколи сприймає речі адекватно. А інколи запам'ятовує дії того, хто дає відповідь - але забуває те, що ж сталося, на що ця відповідь була спрямована.

Десь тут бачила фото, що на підтримку Гази вийшли люди з італійськими прапорами, в якомусь європейському місті. Переплутали прапори, як писали журналісти. Вони не розібралися, за кого і за що вони виходять. Це як під КМДА виходили у нас люди, які далеко не всі розібралися, куди треба виходити, щоб на оборону йшло більше коштів. Або на будь-який український мітинг виходив адмінресурс, дупля не відстрілювавший, для чого вони там стоять. З плакатиками.

А тепер уявіть, що вашу доньку не просто вбили - а взяли в заручники, і десятки терористів знущаються над нею. В ці хвилини. Ваших батьків зарізали на порозі власного будинку. Дітям відрізали голови. А два мільйони тих, на захист яких виходять зараз активісти-популісти - обрали таку "місію" в більшості своїй. Вбивати. Бо в їх школах діти розповідають, що коли виростуть - підуть вбивати євреїв. Бо полонений терорист розповідає ті ж казки, що полонений росіянин - мене використали, я не винен, це все "вони" (ХАМАС, Путін, і т.п.) Але різав голови терорист з Гази, якого виховала його матір. Його школа. Його "культура". Його оточення. Воно не з космосу впало - вони самі це все створили.

Як вбивав цивільне населення України російський "військовослужбовець", вихований своїми батьками. Своєю школою. Своєю системою. І все це теж не кимось подароване - вони самі це створили.

Вчора росіяни ракетами з Бєлгорода вбили шістьох цивільних харків'ян. Ще тринадцять, чи більше - поранені. Декого важко впізнати, бо тіла обгорілі до невпізнаваності. Чи буде мені важливо - як там почуваються "цивільні" в Бєлгороді?

Та байдуже.

І коли не дуже розумні "активісти" без нормальної базової освіти ставлять знак рівності між підтримкою України (і то не одразу), і підтримкою Гази - мене це обурює. Але не дивує. Бо очікувати щось від тих, хто йде за великі гроші відстоювати популістичні вказівки - о, ні. Тут є або біле, або чорне. І треба ж мати хоч якусь послідовність.