"Денний огляд західних ЗМІ" - Олег Шарп

"Денний огляд західних ЗМІ" - Олег Шарп

Згідно з новими даними соцопитувань у США, якби президентські вибори проводилися сьогодні, то Трамп переміг би у п'яти із шести так званих swing states, тобто штатах, де як республіканці, так і демократи мають приблизно рівні шанси на перемогу.

Так, Трамп лідирує у штатах Невада, Джорджія, Арізона, Мічиган та Пенсільванія. У Байдена більше підтримки в штаті Вісконсін.


Ірина Фаріон у себе в телеграм-каналі назвала всіх, хто її критикує за висловлювання про те, що вона не вважає українцями військових з "Азова", які говорять російською мовою, "бидломасою", а російськомовних військових - "биками, які ганьблять ЗСУ ".


Reuters: Очікується, що цього тижня Києву буде дано «зелене світло» на вступ до ЄС при розумінні, що він докладатиме більше зусиль для боротьби з корупцією та забезпечення прав меншин.

У доповіді Єврокомісії у середу будуть розглянуті й інші претенденти на вступ до ЄС, зокрема Грузія та Молдова.

Представники ЄС стверджують, що Грузія не виконала 12 умов, які поставили перед нею для набуття статусу країни-кандидата. Однак Тбілісі користується підтримкою Орбана і все ще може просуватися шляхом вступу до ЄС.

Тільки но десь зʼявляється влада, що толерує московитів, як Орбан тут як тут.


Джерела українських ЗМІ у 128 бригаді підтверджують інформацію, що її комбриг Дмитро Лисюк запізнився на нагородження військових, а тому залишився живим, бо приїхав за кілька хвилин після удару.

Внаслідок удару за офіційними даними загинуло 19 українських бійців.

Повідомляється, що спочатку нагородження було заплановано на 9.00, потім перенесено на 9.30. В цей час військові вже були вишикувані та чекали командира. Близько 10:10 стався приліт. А Лисюк приїхав на місце за кілька хвилин.

Ударів було два: одна ракета потрапила в будівлю за місцем збору, друга - за скупченням особового складу на вулиці.

Лисюк продовжує виконувати свої обов'язки командира ВДШБ.

Також стало відомо про його судимість за контрабанду сигарет з окупованої Луганщини. Втім, Лисюк уникнув арешту і був відпущений на поруки.

Десятий рік війни, другий- повномасштабної, а такі безглузді дії та смерті, від яких розривається серце.


The New York Times: Внаслідок серії секретних атак через річку Дніпро, яка служить південним та східним кордоном Херсона, українським військам вдалося останніми тижнями відвоювати частку земель на лівому березі.

Що буде далі, поки неясно. Але жителі Херсона вважають, що у разі успіху ЗСУ зможуть відтіснити російські війська та артилерію ще далі від їхнього міста.