"Лицемірні тези Десантіса" - Карл Волох

"Лицемірні тези Десантіса" - Карл Волох

Трошки набридло пояснювати елементарні речі, але виходу, мабуть, немає.

Бачу загальний розпач і обурення українців через заяви вже другого потенційного кандидата в президенти від республіканців. Виглядає так, що їхній прихід до влади означає суттєве зниження підтримки України з боку США. Чи можливо це?

В політиці можливо все. Зняти цю війну з порядку денного може як республіканець, так і демократ, якщо відчує, що саме цього очікують від нього його виборці. Але це, наразі, не виглядає реальною перспективою, попри зниження життєвого рівня внаслідок економічної кризи, викликаної війною й санкціями.

Чому ж і Трамп, і Десантіс вправляються в евфемізмах, котрі фактично можна перекласти як припинення підтримки України?

Та дуже просто. Опозиція напередодні виборів не має іншого виходу, окрім як критикувати владу. Особливо за те, що опоненти вважають своїм головним здобутком (а продемонстроване Байденом лідерство його позиції суттєво зміцнило).

Повертаюся до початку: я не стверджую, що переміщення війни з топу порядку денного неможливе. Лише вважаю його в нинішніх умовах маловірогідним - навіть якщо буде прикриватися лицемірною тезою про необхідність зайнятися внутрішніми проблемами США і допомогою бідним.

П.С. Трампа це стосується меншою мірою, бо він фрік, а значить, непередбачуваний