"ЛУГАНСЬКИЙ ПРАГНЕ ПОНЕВОЛЕННЯ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ЛУГАНСЬКИЙ ПРАГНЕ ПОНЕВОЛЕННЯ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

От спеціально тиждень не піднімав цю тему, бо думав що огайський блогер Андрюша Луганський таки збагне яку дурню він морозонув. Але Луганський нічого не збагнув, бо занятий своєю любимою справою, тобто самомилуванням. Ну, доведеться тицяти його писком у ним же напаскуджене.

 Рівно тиждень тому я написав допис «Три питання про мобілізацію» де серед іншого, запитав – чи не треба спеціально для тих громадян, які категорично не хочуть захищати Україну аж до відмови від українського громадянства, надати таку можливість в обмін на їхню відмову від участі у виборах всіх рівнів? Відповідь Луганського прилетіла неймовірно оперативно (мовою оригіналу): «Учи историю. В странах Балтии никого не лишали гражданства. И в Украине не будут. Это нарушение Конституции… «Стаття 25. Громадянин України не може бути позбавлений громадянства і права змінити громадянство…» 

Не маю чим заперечити. Так, у країнах Балтії громадянство ні у кого не забирали. І так, за Конституцією громадянин України не може бути позбавлений громадянства. Але. Є дві обставини, на які варто звернути увагу навіть такому самозакоханому балаболу як Андрюша Луганський.

 По-перше, так, забрати громадянство України за Конституцією не можна – але від нього можна відмовитися. І люди регулярно відмовляються від громадянства України, у зв’язку з переходом в інше громадянство, наприклад.

 Існує різниця між «людина відмовилася» і «у людини відібрали»? 

По-друге. Я в своєму дописі НІДЕ не закликав відбирати у громадян України українське громадянство. От що я написав: «Я сам знаю людей, які горлають щось типу: "Дайте мені здати паспорт України і випустіть за кордон". Скажіть, а чому б не піти їм на зустріч?»  Можете переглянути весь мій допис і знайти бодай слово, де я закликаю забирати громадянство у когось. Це брехня – типова для Андрюши Луганського.

 Насправді я запропонував, аби люди які зобов’язані, але категорично не хочуть захищати Україну в ЗСУ залишилися громадянами України, але – «даш на даш». Ці люди отримають право НЕ воювати за Україну в обмін на відмову від участі у виборах. Ті ж, хто цінує своє право виборця, хай лишаються у нинішньому стані речей. І все. Чому Луганський зразу заволав про «відбирання громадянства»?

 Тому що це типова маніпуляція – звинувачувати опонента в тому що він НЕ говорив і НЕ робив. Луганський проти мене здійняв агресію – на чистій брехні. Чому?

 Очевидно, тому що моя пропозиція Луганському сильно не сподобалася. Бо Луганському не треба, аби люди які панічно бояться воювати, отримали свободу від потрапляння на фронт. Луганському треба аби навпаки – таких людей примушували, мордували, гнобили і нацьковували на них фронтовиків. Луганський, так – самозакоханий нарцис, боягуз і паталогічний брехун. Але він не дурень. Він зрозумів, що моя пропозиція вирішить проблему, а як раз вирішення йому не треба. Він чудово розуміє, що влада буде примушувати людей до служби в армії – і саме цього треба Луганському.

 Коротше. На моє глибоке переконання, Луганському, а точніше тим хто організував йому «видавлення спецслужбами на Захід» (а не під Бахмут) всередині України потрібний бунт мобілізованих. А кому потрібний такий бунт? Москві. Пазл склався.

 Оцініть красу моменту. Я – український солдат-фронтовик пропоную дати людям змогу не потравляти на війну – а Луганський вимагає аби лишили все як є! Невже не очевидно?

 І ще. Луганський там дорікнув мені: «Хочешь быть паном, дворянином, унижая других, лишая людей прав и превознося себя над другими людьми…» А от правда. У 2020 р. я відмовився від УБД на яке мав право як доброволець – бо не хотів отримувати УБД від зелених. Я сам відмовився від пільг по УБД. Весною 2022 р. я сам пішов до ЗСУ, хоча мав жирний мінус по здоров’ю – я був непридатним. Це два приклади коли я відмовлявся від привілеїв, які мені надавав закон. Я так обрав.

 А Луганський? А Луганський як раз жадає привілею – бути позбавленим конституційного обов’язку захищати Україну. То хто рветься у паничі?