"Людина не може бути ідіотом у чомусь одному" - Тамара Горіха Зерня

"Людина не може бути ідіотом у чомусь одному" - Тамара Горіха Зерня

Комаровський квилить чаєчкою, що його використали і викинули.

Як і у багатьох мамів України, у мене були книги педіатра Комаровського. Що є то є, приховувати не буду, цим усі перехворіли.

Ну були собі і були, лежали на полиці, дочитувати не стала після розділу про грудне вигодовування, де він з виглядом експерта учив жінок цицькою годувати. Здається, там іще була ідея, що на залишку грудного молока можна робити оладки для всієї сім’ї, але це не точно.

Факт той, що книги чекали свого часу, але у смітник полетіли гамузом після знаменитого інтерв’ю Гордону, там де «перше, що я зробив би, – поїхав би з путіним на рибалку». Пам’ятаєте?

Весь мій життєвий досвід підказує, що людина не може бути ідіотом у чомусь одному. Якщо вона у одному проявляється як клінічний ідіот, то у решті сфер теж не Ілон Маск.


Відтоді я за Комаровьским слідкую не як за політиком, блогером чи лідером думки, а як за барометром. Так на кораблі стежать за поведінкою щурів. Мені було цікаво, коли він побіжить з корабля; вийшло як і передбачалося, на другий рік Зеленського плюс мінус.

Ну і ще два важливих висновки. Комаровські великі і маленькі зваблюватимуть російськомовний електорат. З кожним роком на цьому полі їм ставатиме тісніше, конкуренція наростатиме, а нових ходів все меншатиме. Не так легко у поважному віці стрибнути вище за Ківу.

Тому вони копатимуть вниз, у бік магми, тобто популізму. От уже доктор заявляє, що за вакцинацію проти ковіду «бабушкам» треба платити по тисячі гривень. А ще краще по п’ять тисяч.

Ініціативи, які неможливо обговорювати у першому наближенні, другому, якому завгодно. Звідки платити? За чий рахунок? За якою процедурою? Як пояснити доцільність цієї оплати тим, хто вколовся безкоштовно? Чому тільки бабкам, а не дідкам? Ну і так далі, можна до безкінечності волати у порожнечу, відповідей не буде у принципі, не для того мама квіточку при відчиненій кватирці ростила.

Але якщо у них вийде, я буду дуже рада. Якщо Комаровський, Гордон, Разумков і хто там іще примкне розродяться політичним проектом, я перша помахаю їм панамкою з вікна. З одного боку, вони потіснять опезеже на їхніх ісконних процентах, а з другого – змагатимуться із Чемпіоном Світу з Популізму біля його зеленої годівнички.

Це шоу я дивитимусь із великим задоволенням.