"Люмпенів завжди була більшість" - Павло Бондаренко

"Люмпенів завжди була більшість" - Павло Бондаренко

Але люмпени за своєю сутністю не активні. Це інертна маса. Яку важко підняти навіть для того, аби "віднімати і ділити".

Але коли люмпен з якоїсь причини стає активним - винось святих з хати.

У 1917 році Російська імперія була у найкращому стані за решту європейських країн, що воювали. Найменша кількість мобілізованих на фронт на тисячу населення. Найменша кількість втрат на тисячу мобілізованих. На складах - мільйони пудів запасів зерна. Один з найменших у Європі рівнів інфляції. Величезний золотий запас.

А потім люмпен піднявся (вірніше, його підняли маркетинговими прийомами, витративши гігантські кошти) і став активним. І пішов не лише "віднімати та ділити", але й "грабувати награбоване".

Примара "халяви". Вірніше - обіцянки "халяви".

Знайшлися шахраї, які наобіцяли люмпену те, чого він прагнув найбільше: не робити, але жерти смачно і пити солодко.

І сказали шахраї: ми вам побудуємо гарне життя. Працюватимете скільки схочете, а їстимете - скільки зможете. І "сухий закон скасуємо".

Ви знали, що серед "революційних матросів і солдат" реальних фронтовиків була меншість? Основна маса - це солдатня із запасних полків, яка на війну не хотіла, бо там стріляють, а хотіла "віднімати та ділити"?

Балтійський флот цілу війну практично бездіяв. Матросня опухла від неробства, нудилася і стала чудовим живильним середовищем для пропагандистів типу дезертира алкаша Дибенка.

Найстрашніше, що шахраї самі вірили у свої побрехеньки. Більшість навіть серед революціонерів бути тупими малоосвіченими або зовсім безграмотними... організмами. У найкращому випадку вони мали залізні горлянки й уміли красиво кричати з трибун. Стадіонів тоді не було, але майданів і броньовичків вистачало.

У результаті "революційні матроси і солдати" за діяльного сприяння найманців з числа латишів та китайців, підняли у владу більшовиків, які обіцяли найгучніше та найбільше за усіх.

Голова Раднаркому Ленін був напівбожевільним юристом-недоучкою. Заочник. Теоретики Марксизму називали його "примітивом". Зате харизму, як і будь-який божевільний, мав неабияку і міг годинами нести маячню про світле майбутнє.

Маячню цю типу "Комунізм - це радянська влада плюс електрифікація всієї країни" слухали з роззявленими пащами безграмотні ходячі шлунки з трьома класами освіти або зовсім неписьменні. І влаштовували овації: глянь, як дядько красиво розповідає. Оцей вже точно зробить нам щасливе життя.

З рештою верхівки більшовицької влади ще гірше.

Ось вам на вибір:

Наркомат з військових і морських справ очолили матрос Павло Дибенко (освіта - 3 класи), Микола Криленко (1-й курс філологічного факультету) та Антонов-Овсеєнко, випускник піхотного училища, підпоручник (лейтенант).

Освіта наркома праці Шляпникова - три класи церковно-приходської школи.

Наркома з внутрішніх справ Рикова - незакінчений перший курс юридичного факультету.

Наркома у справах торгівлі і промисловості Ногіна - 4 класи.

Наркома землеробства Мілютіна - незакінчений другий курс комерційного інститута.

Наркома у справах національностей Джугашвілі (Сталін) - незакінчена духовна семінарія.

Голову ВЧК Дзержинського виключили з 8 класу гімназії за неуспішність,.

Голова ВЦВК Свердлов закінчив 4 класи гімназії.

Комунізму у них не вийшло. Спочатку вийшла гіперінфляція з випуском лише у 1922 році двох квадрильйонів паперових рублів, потім карткова система, колгоспи, голодомори і ГУЛАГ. А обіцяночки, які вони з броньовичків кричали, обіцяночками й залишилися.

Нічого не нагадує із сьогодення? У 2019 році навіть ті, хто ніколи не голосував, полізли (вірніше їх погнали маркетинговими прийомами, витративши колосальні гроші) на дільниці "закінчувати епоху олігархів", а головне - вони чомусь вважали, що їх поведуть "віднімати і ділити"...

Післянаписаного.

Історія нічому не вчить. Вона лише карає за незнання уроків.

Для вас, друзі. Тим, хто цікавиться минулим нашого народу. Бо в минулому так чи інакше вже щось подібне було.

А той, хто попереджений - той озброєний - каже стара латинська мудрість.