"МІНУС РОТТЕРДАМ+" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"МІНУС РОТТЕРДАМ+" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Прямо напередодні Дня захисників і захисниць України Вищий антикорупційний суд остаточно і безповоротно закрив тему "Роттердам+". ВАКС відмовив підприємствам Коломойського відновити кримінальну справу, закриту в травні цього року.

Все. Крапка.

ВАКС остаточно довів, що байки про нібито корупційність "Роттердам+" - брехня від початку до кінця. Суд визначив що Андрій Герус, Денис Бігус, Дмитро Гнап, Віталій Шабунін та інші "борці з "Роттердам+" - чорнороті брехуни й балаболи, які поширювали брехню і дурили голови довірливим українцям. Явно з власних корисних мотивів.

Особливо це гарно видно зараз, коли тарифи часів Петра Порошенка уже виглядають казкою. А ще зараз впроваджено повністю аналогічну "Роттердам+" схему розрахунків ціни на газ і на бензин. Це дивовижно! Зелена команда так ударно боролася з "Роттердам+", що... сама ним почала користуватися. Бо схема справді ефективна.

Остаточно встановлено. Держава Україна від формули "Роттердам+" не постраждала. Єдиними постраждалими були заводи Коломойського. Гадаю, очевидно, хто стояв за шаленою інформ-компанією проти "Роттердам+"?

"Роттердам+" був одним з ударних гасел проти президента Порошенка. Особливо веселило, коли через "Роттердам+" збурювалася Юлія Тимошенко - та сама, яка підписала з керівництвом МВФ зобов'язання підняти ціни на газ для українців до рівня європейських. Характерно, що обурювалася Тимошенко, а скористався її медіа-компанією той, хто колись мріяв, аби його пустили повеселити на корпоративі керівників тимошенківської ЄЕСУ.

Характерно й інше. Спекулюючи на "Роттердам+", Зеленський НІДЕ в своїй програмі не обіцяв зменшити ціну на газ. Пам'ятаєте слова Геруса: "Зеленський про ціну на газ жартував"? А правду ж сказав. Тепер - не відскіпаються.

І наостанок. Україна буде платити за газ так само, як вся Європа. Іншого виходу просто нема. Питання не стоїть, піднімуть українцям ціни на газ до рівня світових, чи ні? Питання стоїть так - ціни підніме українська влада, чи окупаційна?

Українцям давно час збагнути. Аби гарно жити, треба не менше платити за газ. Аби гарно жити, треба більше заробляти. Тобто - виробляти більшу додаткову вартість. Треба голосувати за політиків, які обіцяють не меншу ціну на газ, а більше робочих місць на сучасних підприємствах. Таких, як ті 200 з гаком, які відкрилися за Порошенка.