Інгредієнти:
0,5 ч. ложки цукру,
чорний мелений перець,
коріандр,
сіль за смаком.
Спосіб приготування:
Пшоно промий, залий окропом так, щоб покрилася крупа, щільно накрий і дай настоятися 30 хвилин. Цибулю дрібно поріж. Моркву і болгарський перець потри на тертці.
На смальці спассеруй цибулю, додай моркву і смаж, помішуючи, 3-5 хвилин. Відклади зі сковороди половину зажарки, а у половину, що залишилася, додай болгарський перець, лавровий лист, цукор, сіль і залий томатним соком. Перемішай і дай покипіти 3 хвилини.
Опусти капусту в окріп і бланшуй 3-5 хвилин, поступово знімаючи листя з качана. Висуши і остуди капустяне листя. Акуратно зріж товсті частини з листя, не порушивши цілісність листа.
Приготуй начинку для голубців. З'єднай фарш, пшоняну кашу, половину зажарки, яйце, перець, коріандр, сіль і добре перемішай. На капустяний лист виклади невелику порцію фаршу і, щільно загортаючи лист конвертиком, сформуй голубець.
Дно посуду, в якому готуватимуться голубці, застели шаром капустяного листя. Виклади на нього голубці, а зверху залий томатною підливою і додай шматочки вершкового масла. Тушкуй голубці на слабкому вогні 30-40 хв. Подавай голубці гарячими, прикрасивши зеленню.



















