Маміни секрети "Гороховий суп з грибами"

Маміни секрети "Гороховий суп з грибами"

Інгредієнти:

  • 200 г сухого гороху,
  • 2 л води,
  • 100 г свіжих грибів (печериць),
  • 3 картоплини,
  • 1 цибулина,
  • 1 морква,
  • 2 ст. ложки олії,
  • пучок зелені,
  • перець чорний мелений за смаком,
  • сіль за смаком.

  • Спосіб приготування:

    Сухий горох замочи в холодній воді на 4-5 годин (можна на ніч).

    Залий горох свіжою водою і постав варитися. Доведи горох до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму і вари 1 годину. Час варіння залежить від сорту гороху.

    Поки вариться гороховий суп, підготуй овочі та зажарку.

    Почисти картоплю, цибулю і моркву. Картоплю поріж кубиками. Цибулю поріж чверть кільцями. Моркву потри на крупній тертці. Подрібни зелень. Гриби поріж тонкими пластинками.

    На олії спасеруй цибулю, потім додай моркву і обсмаж 5-7 хвилин.

    Окремо обсмаж на олії гриби, щоб пішла волога.

    Коли горох буде практично готовий, додай у каструлю картоплю і вари 10 хвилин. Потім додай зажарку, гриби, зелень, сіль, спеції і вари ще 5 хвилин.

    Щоб гороховий суп із грибами був смачнішим, дай йому настоятися ще 10 хвилин.

    Подавай гороховий суп із зеленню і сухариками.