Маміни секрети "Грибний суп"

Маміни секрети "Грибний суп"

Інгредієнти:

  • 400 г грибів,
  • 1 зубок часнику
  • пучок зелені
  • 70 мл вершків
  • 50 г вершкового масла
  • 1 ст. ложка борошна
  • чорний мелений перець
  • сіль за смаком

  • Спосіб приготування:

    Ретельно промийте гриби холодною водою, почистіть і наріжте невеликими шматочками. Кілька маленьких красивих грибочків залиште цілими.

    Відваріть гриби в підсоленій воді 45-50 хвилин.

    Подрібніть часник.

    Дістаньте гриби з бульйону шумівкою і обсмажте на вершковому маслі на середньому вогні 5-7 хвилин. Потім додайте на сковороду борошно, часник і обсмажте до золотистого кольору.

    Налийте в сковороду 2 склянки грибного бульйону, доведіть до кипіння, додайте перець і сіль.

    Відкладіть цілі грибочки убік.

    Готову грибну заправку перелийте в бульйон, трохи остудіть суп і подрібніть блендером до консистенції пюре.

    Додайте в грибний суп вершки, подрібнену зелень, кілька цілих грибочків і дайте настоятися 3-5 хвилин.

    Подавайте грибний суп із сухариками з житнього хліба.