Маміни секрети "Картопля-гармошка"

Маміни секрети "Картопля-гармошка"

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі,
  • 300 г сирого сала або шпику,
  • 2 зубки часнику,
  • зелень (кріп, петрушка, базилік, зелена цибуля),
  • 2 ст. ложки олії,
  • чорний мелений перець за смаком,
  • сіль за смаком.

  • Спосіб приготування:

    Для цієї страви вибирай красиві рівні картоплини приблизно однакові за розміром. Картоплю ретельно помий і не очищай від шкірки.

    У кожній картоплині зроби глибокі надрізи, не прорізаючи до кінця, щоб вийшла гармошка. Для цього можна скористатися ложкою, вклавши в неї бульбу, щоб ніж не розрізав картоплину до кінця.

    Подрібни зелень. Часник пропусти через часничницю.

    Свиняче сало або готовий шпик поріж дуже тонкими скибочками, посоли і поперчи за смаком і акуратно вклади в картопляні надрізи, чергуючи із зеленню і часником.

    Начинену картоплю виклади на застелений фольгою і змащений олією лист і зверху також скропи олією і накрий фольгою.

    Випікай у розігрітій до 180°С духовці 30-40 хвилин. Потім зніми фольгу і готуй до рум'яності картоплі ще 20-30 хвилин.