Інгредієнти:
Спосіб приготування:
Сливу помий, обсуши, видали кісточки і поріж невеликими шматочками - часточками, пластинками або довільної форми.
Приготуй тісто.
Збий яйця з цукром. Додай у яєчно-цукрову суміш просіяне борошно, ванільний цукор, сіль і молоко. Перемішай до однорідності. Тісто має вийти рідким, із консистенцією як для млинців.
Форму для випічки змасти маслом або застели папером для випікання. Виклади сливи, трохи присипавши їх цукром. Взагалі кількість цукру ти можеш корегувати залежно від солодкості слив.
Залий сливи тістом і відправляй у розігріту до 170°С духовку. Через 15 хвилин зменши температуру до 150°С. Клафуті зі сливою готується приблизно 40-50 хвилин. Готовність пирога перевіряється зубочисткою - якщо вона суха, клафуті зі сливою готовий.
Посип клафуті зі сливою цукровою пудрою і подавай у теплому або охолодженому вигляді.