Маміни секрети «М’ясні “клубочки”»

Маміни секрети «М’ясні “клубочки”»

Інгредієнти:

  • слойоне тісто: 450 г.
  • телятина: 700 г
  • цибуля: 2-3 шт.
  • часник: 3 зубчики
  • петрушка: 1/2 пучка
  • сіль, перець за смаком

  • Спосіб приготування:

    Цибулю та часник почистити і разом з телятиною змолоти на м’ясорубці. Поперчити, посолити за смаком, додати дрібно порізану зелень петрушки і добре вимісити фарш.

    Тісто розморозити і не дуже тонко розкачати в одному напрямку. Нарізати з нього довгі тоненькі полоски.

    З фаршу сформувати невеличкі фрикадельки і обмотати їх тістом так, ніби намотується клубок ниток.

    Форму для випічки змастити олією і викласти на неї “клубочки” на деякій відстані один від одного. Змастити їх збитим жовтком і випікати в духовці при температурі 180º С 40 хвилин.

    * М’ясні “клубочки” можна подавати як на гаряче, так і холодними як закуску.

    * Щоб поверхня “клубочків” стала більш глянцевою, треба змастити їх жовтком двічі.