Маміни секрети "Паштет з телячої печінки"

Маміни секрети "Паштет з телячої печінки"

Інгредієнти:

  • теляча печінка - 600 г,
  • цибуля - 2 шт.,
  • вершкове масло - 50 г,
  • оливкова олія - 2 ст. ложки,
  • біле сухе вино - 100 мл,
  • вершки (жирні) - 100 мл,
  • сіль, чорний мелений перець і сушений чебрець за смаком.

  • Спосіб приготування:

    Печінку очистіть від плівок, поріжте великими шматками. Цибулю поріжте тонкими півкільцями.

    Розігрійте в сковороді вершкове масло та олію. Обсмажте цибулю до золотистого кольору, додайте печінку. Обсмажуйте, помішуючи, до зміни кольору. Печінку намагайтеся не пересушити, всередині вона повинна залишитися рожевою.

    Посипте чебрецем. Обсмажуйте близько 8 хвилин, влийте вино і випарюйте його кілька хвилин. Додайте вершки, закип’ятіть. Зніміть з вогню.

    Покладіть все в блендер, посоліть, поперчіть і подрібніть в пюре. Складіть в скляний або керамічний контейнер і витримуйте добу.