Маміни секрети "Пиріг з джемом"

Маміни секрети "Пиріг з джемом"

Інгредієнти:

  • борошно: 250 г
  • джем: 200 г.
  • вершкове масло: 200 г.
  • цукор: 150 г.
  • яйця: 2 шт.
  • ванільний цукор: 1 пакетик
  • порошок до печива: ½ пакетика
  • олія для змащування форми, цукор або цукрова пудра для посипання

  • Спосіб приготування:

    1. Масло порізати на шматочки, покласти в каструльку і нагрівати на невеликому вогні, поки воно повністю не розтопиться. Коли масло охолоне, але ще буде рідке, додати цукор, ванільний цукор, цілі яйця, і збити все міксером. Додати борошно, перемішане з порошком до печива, і замісити тісто.

    2. Приблизно ¼ тіста загорнути у харчову плівку і покласти в морозилку. Решту тіста розкачати у пласт і викласти у форму, змащену олією, формуючи бортики. Змастити поверхню тіста джемом. Поверх джему натерти на великій тертці холодне тісто з морозилки. Випікати 30-35 хвилин при температурі 200 С.

    3. Готовий пиріг посипати цукровою пудрою, . Можна також змастити поверхню водою, посипати цукром і поставити ще на кілька хвилин у духовку.

    * За бажання можна до однієї з частин тіста додати столову ложку какао.