Маміни секрети "Пиріжки зі сирно-медового тіста з яблучною начинкою"

Маміни секрети "Пиріжки зі сирно-медового тіста з яблучною начинкою"

Інгредієнти:

  • вершкове масло (або маргарин) - 100 г,
  • мед - 3 ст. ложки,
  • цукор - 150 г,
  • борошно - 400-500 г,
  • жовтки 2 яєць,
  • сир - 150 г,
  • розпушувач - 1 ч. ложка,
  • кориця - 1/2 ч. ложки,
  • цедра і сік 0,5 лимона,
  • яблука (великі) - 3 шт.,
  • родзинки - 2 жмені.

  • Спосіб приготування:

    Мед змішайте з вершковим маслом і розчиніть на середньому вогні до рідкого стану.

    Сир розітріть з жовтками, змішайте з охолодженою олійно-медовою сумішшю. Додайте цукор, цедру, корицю, розпушувач. Потім просійте борошно і замісіть тісто, так щоб воно було не липким.

    Яблука помийте, почистіть і поріжте на дрібні кубики. Збризніть лимонним соком. Додайте помиті і обсушені родзинки.

    Відщепіть шматочок тіста, скачайте в кульку, розміром з волоський горіх і розкачайте в коржик. У центр викладіть начинку, зліпіть пиріжок.

    Покладіть пиріжки на застелене папером деко. Випікайте 15-20 хвилин при 200 °С до рум’яного кольору.