"Меркель свідомо заважала Україні на шляху в ЄС і НАТО" - Олег Шарп

"Меркель свідомо заважала Україні на шляху в ЄС і НАТО" - Олег Шарп

Радник Меркель заявив, що вона свідомо заважала Україні на шляху в ЄС і НАТО. Причина одна - щоб не конфліктувати з Кремлем.

➡️ Із такими викриттям виступив Крістоф Гойсґен, один із найвпливовіших радників Анґели Меркель у 2007–2017 роках. Серед іншого, Гойсґен стверджує, що уряд Німеччини під час перебування на посаді фрау, із самого початку припускав, що Росія ніколи не погодиться на прозахідний курс України. «Виступаючи проти сильного опору США, Меркель запобігла вступу України до НАТО; Угода про асоціацію з ЄС не відкривала жодних перспектив членства. Вона завжди пам’ятала про речі, які були б прийнятними для Росії», – заявив Гойсґен.

➡️ Німеччина і Франція та Італія у середньостроковій перспективі не будуть нашими союзниками і не дадуть приєднатись до євроатлантичних структур. Це і історія, і економічна залежність від Росії, і намагання діяти в пику Вашингтону, і "багатовекторна" зовнішня політика "слуг".

➡️ США, Канада, Британія, країни Балтії, країни Скандінавії та Польща. Саме з цими країнами нам треба активно розвивати двосторонні відносини - як у політичній сфері, так і у військовій. Але кому це робити за чинної влади, коли всім заправляє агент "Козир"?