"А ЧИ МОГЛО БУТИ ІНАКШЕ?" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"А ЧИ МОГЛО БУТИ ІНАКШЕ?" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Шанувальники ЗЕ сильно ображаються за те що ми-порохоботи, критикуємо чинну владу. За все критикуємо.

"Хіба не можна бути конструктивними?!" - вопрошають нас.

Відкрию секрет, я сам часто про це думаю. На фронті мені довелося бачити немало виборців Зеленського. Мій сержант - безпосередній командир, наприклад, був такий. Воювати разом нам це не заважало. Ми просто не говорили про політику. Нас об'єднував спільний ворог. Здавалося б, хіба не можна так само діяти в масштабах всієї країни?

Відповідь - не можна. Тому що конфлікт з ЄвроСолідарністю Порошенка постійно роздмухує сама влада. Я нагадаю, в день вторгнання між Порошенком і Зеленським було укладене перемир'я, сторони домовилися про співробітництво. Чим воно завершилося?

Воно завершилося тим, що заблокували канали "Прямий", "5-й" та "Еспрессо". Воно завершилося тим, що лідерам думок порохоботів стали свідомо надсилати повістки - задум частково провалився (порохоботи самі пішли до ЗСУ), частково призвів до очищення лав самої ЄвроСолідарності (наприклад від агресивних ухилянтів типу Луганського). Депутатам від ЄвроСолідарності стали перешкоджати у виїздах в закордонні відрядження. Масштабну компанію допомоги ЗСУ, розгорнуту "Справою громад" і Петром Порошенко стали паплюжити смердючі роти типу Іванова і Петрова, та сотні "позитивних блогерів" - всі ці "привіз і забрав" та "допомогу ніхто не бачив".

Влада сама зробила все аби роздмухати конфлікт з опозицією. Нині, коли провалилися обіцянки влади швидко завершити війну, коли владі доводиться мобілізувати тих хто зобов'язаний (а не тих хто не проти) і коли сама влада потонула у потоці корупційних скандалів, очевидно, опозиція вимагає пояснень, розслідувань і судів. І це нормально, опозиція для того й існує, аби контролювати владу.

А чи могло бути інакше? Ну от уявимо, що влада НЕ блокувала б опозиційні телеканали, а навпаки надала б їм слоти в єдиному марафоні, як хотіла опозиція. Уявимо, що влада не перешкоджала б діям ЄвроСолідарності. Уявимо, що влада не заважала б волонтерській діяльності "Справи громад" і Фонду Порошенка. Не кошмарила б виробництва, що виробляли буржуйки та обладнання. Не закривала б у Херсоні пекарню, відкриту ЄвроСолідарністю. Тощо.

Здавалося б. Зараз влада мала б конструктивні стосунки з опозицією і не мала б купи проблем. Хіба ні? Хіба воно того не вартувало б?

Я б зараз міг би поремствувати на недалекоглядність Зеленського і його "слуг". Якби не одне але.

Одна з причин, чому я підтримую ЄвроСолідврність полягає в тому, що я переконаний - вони б не мовчали. Вони не мовчали б, якби бачили що влада НЕ замовляє вчасно зимове обмундирування, аби потім під гарячу руку за завищеними цінами забезпечувати ЗСУ мотлохом, типу штанів, які мені видали на фронті. ЄС не мовчала б, якби бачили махінації на забезпеченні війська харчами (вона й не мовчала, але знадобилася теза про яйця по 17 грн, аби на проблему звернули увагу). ЄС на мовчала б про постачання в ЗСУ бракованих шоломів і плит для броників.

Власне, пригадайте коли влада зламала всі домовленості про перемир'я і заблокувала телеканали опозиції? Це сталося після того, як провалилися переговори в Стамбулі, які супроводжувалися жорсткою антинатівською риторикою з боку Зеленського і його оточення. Опозицію збурила та риторика - опозиція зажадала пояснень. На цьому перемир'я завершилося.

Часом не тому, що комусь зламали милий міжсобойчик з Кремлем? Бо аж надто схоже.

Думаю очевидно. Роздмухування конфлікту з ЄвроСолідарністю сталося з банальної причини - опозиція владі стояла поперек горла. Опозиція виконувала те що мусила - контролювала владу і не мовчала. Зелена влада розуміла, що буде саме так. Тому вона почала нищити партію Порошенка на упередження. І сталося як завжди. Роздушити опозицію влада не змогла, а невдовзі про те саме що й опозиція, заговорили різні "незалежні журналісти".

Всі відбувається як мусить і інакше й бути не могло. Надалі буде так само. Владі - приготуватися.