"Московитів - на дно! - 20.07.2023" - Ростислав Павленко

"Московитів - на дно! - 20.07.2023" - Ростислав Павленко

Польща уже передала Україні 12 модернізованих радянських винищувачів МіГ-29 і має твердий намір передати ще близько двох ескадрилій.

Так можна перекласти з дипломатичної мови інтерв’ю «Укрінформу» посла України у Польщі Василя Зварича. «Близько 20 літаків цього типу, які в них ще залишаються на озброєнні", – зазначив Зварич. Передача решти винищувачів відбудеться після того, як до Польщі почнуть надходити західні літаки. Дипломат додав, що цей процес вже розпочався: Польща отримала від Південної Кореї перші винищувачі FA-50.

Разом із літаками зі Словаччини, польські MiG-29AS – це «наймолодша модифікація» радянських літаків в ЗСУ. MiG-29AS були модернізовані у 2000-х роках шляхом встановлення нової бортової електроніки західного виробництва, включно зі бортовим комп'ютером, системами навігації та багатофункціональних моніторів у кабіні пілота. Раніше ішла мова про можливість інтеграції до радянських машин ракети "повітря-повітря" AIM-120, яка дозволить змінити ситуацію у небі.

Літаки, а також системи ППО і боєприпаси для них від США і країн ЄС мають допомогти у протидії ракетному терору московитів проти українських портів.

І далі ж буде...