"Нічний огляд західних ЗМІ" - Олег Шарп

"Нічний огляд західних ЗМІ" - Олег Шарп

Виявляється, Нобелівську премію з економіки отримала 77-річна Клаудія Голдін з Гарвардського університету за теорію, за якою в низьких доходах жінок винні їхні чоловіки.

❗️Головний висновок Голдін у тому, що чоловіки часто забороняють дружинам погоджуватися на високі посади та добре заробляти, відводячи їм турботу про домашній осередок.

Підкажіть, будь ласка, яку ще феєричну банальність можна видати на-гора , щоб отримати Нобелівську премію? З ЕКОНОМІКИ! Може, «хто не працює, той не їсть»? Чи вже було?


Нафта дорожчає, долар зростає стосовно євро та фунта стерлінгів - все як і передбачалось.

Між тим, такі події, як правило, мають короткостроковий вплив на фінансові ринки, і цілком імовірно, що так буде й цього разу. Інвестори можуть нервувати протягом декількох днів, поки ризики ескалації не знизяться. Але хтось на цій ситуації дуже добре заробить.


Генсек ООН Антоніу Гутерріш заявив, що глибоко стурбований заявою Ізраїлю про повну блокаду сектора Газа і закликав ізраїльську владу дотримуватися міжнародного гуманітарного права.  

Шо?!


Рятуючи власних дітей від терористів ХАМАС, ізраїльське подружжя вбило семеро бойовиків, які прийшли до їхнього будинку. Чоловік з дружиною загинули.

Їх історію розповів консул Ізраїлю в України О. Вишняков на своїй сторінці у FВ.

Адар та Ітай Бердичівські (їх предки з України) із кібуцу Кфар Аза були офіцерами ізраїльської армії та мали вдома зброю. Коли бойовики наближалися до їх домівки, подружжя сховало своїх 10-місячних близнюків у підвалі. Самі вони залишилися чекати на терористів у будинку, аби відвернути їхню увагу від дітей.

Вони власноруч вбили семеро бойовиків, але самі загинули. Протягом 13-ти годин діти перебували самі у сховищі. Згодом їх знайшли дядько та дідусь.

❗️Наразі відомо про близько 800 загиблих та 2500 поранених ізраїльтян. Нікому настільки не близька біль їх рідних, як українцям. Які продовжують п`яте сторіччя битися з міжнародними терористами. І мають десятки, якщо не сотні, історій, подібних до цієї...


ХАМАС опублікувало відео своїх ракет у підземному бункері.

⁉️ Все ще кажете "бомжі у капцях"? Ні, прекрасно організована терористична структура, керована Корпусом вартових ісламської революції. І підготовка до цієї акції тривала місяцями. А "бомжі у капцях" - то вершина айсбергу, який утворюють чотири основні стовпи: Тегеран - Бейрут - Дамаск - Москва.

P.S. Керівництво Ізраїлю через уряд Франції попередило лідера Хізбалли Хасана Насраллу, що у разі вступу у військові дії буде ліквідовано його союзника - президента Асада в Сирії. У переданому попередженні перераховувалися можливі дії ізраїльтян у зв'язку з цим - у тому числі, руйнація Дамаска та ліквідація самого Асада.


Дві новини останнього часу:

▪️На фоні атаки на Ізраїль, США перекинули до Середземноморського регіону понад 20 бойових літаків.

▪️Бойові літаки невідомої країни завдали удару по колоні вантажних автомобілів зі зброєю, яка прямувала з Іраку до Сирії (інформація від ізраїльських ТГ-каналів). Удару було завдано біля сирійського міста Аль-Букамал.

Ніяк не можу знайти зв`язок між цими повідомленнями - мабуть, старію...


Порівняльні характеристики двох терористичних територій:

Сектор Газа. Розмір - трошки більше Монако. 35 кілометрів пляжів на узбережжі Середземного моря. Грошей - хоч упийся, бо всі - від США до ЄС - платять цій території данину.

Та зробіть ви світовий курорт, туристичну Мекку, налагодьте експорт мандаринів, понабудуйте яхт-клубів, живіть та процвітайте у злагоді з Ізраїлем та Єгиптом! З таким гандикапом кожен палестинець може жити не гірше за рандомного ізраїльтянина, а, враховуючи печеньки від США та ЄС - ще й краще! Натомість, живе як бомж, заздрить ізраїльтянину та єдине, що добре вміє - крушити, вбивати та ненавидіти.

Ерефія. Вільних земель - хоч сракою їж. Перша позиція серед країн — виробників алмазів та третя по запасам золота. А ще друге місце у світі з видобутку нафти та природного газу!

З таким гандикапом кожен росіянин може жити як арабський шейх. А живе як болотне чмо - у чверті росіян туалет на вулиці і немає доступу до газу та інтернету. Натомість, 3% "еліти" мають стільки, скільки решта 97%. І цій решті засирають мозок тим, що росію зі всіх сторін оточують бандерівці, нацисти, сіоністи, геї, содоміти та піндоси, які сплять і бачать, як захопити Сизрань та Комсомольск-на-Амурє.

Висновок: тероризм - це менталітет, заздрість та спосіб життя, які передаються статевим шляхом. І людство поки не знайшло дієвого засобу, як з цим боротись. Окрім єдиного для всіх епідемій рецепту - безжалісно знищувати носіїв, а пасивну решту ізолювати з подальшим перепрограмуванням на цивілізаційні засади міжлюдського існування. ІМХО.