"Нічний огляд західних ЗМІ" - Олег Шарп

"Нічний огляд західних ЗМІ" - Олег Шарп

Лідер ліберального крила партії "Лікуд" Амір Вейтман в ефірі російського RT звинуватив РФ у підтримці ХАМАСу.

«Росія підтримує ворогів Ізраїлю. Росія підтримує нацистів, які хочуть здійснити геноцид проти нас, і Росія заплатить. Послухайте мене уважно: ми покінчимо з цими нацистами, ми виграємо цю війну, після цього ми не забудемо те, що ви робите. Ми прийдемо і зробимо так, що Україна переможе. Ми зробимо так, що ви заплатите за те, що ви зробили», – заявив Вейтман.


Deutsche Welle: Німеччина змінює курс - біженцям з України час іти працювати.

"Мовний бар'єр знижується. Настав час йти працювати". Ця заява міністра праці ФРН Хубертуса Хайля адресована біженцям з України працездатного віку, які знайшли з минулого року притулок у Німеччині.

Сьогодні зміну курсу фактично підтвердив канцлер ФРН Олаф Шольц. Виступаючи в бундестазі з урядовою заявою напередодні саміту ЄС, він, торкнувшись теми міграції, зокрема, оголосив: "Ми приступаємо до широкомасштабних дій для того, щоб українські громадянки і громадяни, які перебувають у Німеччині... тепер усі б вийшли на німецький ринок праці".

Біженці з України мають у Німеччині з початку літа 2022 року особливий статус. Вони отримують вищу допомогу (Bürgergeld) і мають більш широкі можливості для працевлаштування, ніж претенденти, що прибули з інших країн. Станом на червень 2023 року українських одержувачів такої допомоги у працездатному віці було приблизно 480 тисяч.

Водночас будуть посилені вимоги до самих українських біженців. Якщо німецькі безробітні зобов'язані регулярно звітувати про пошуки роботи перед місцевим відділенням агенції з праці (Jobcenter), то від українців цього досі не вимагали. Тепер це зміниться.

Українські одержувачі допомоги Bürgergeld будуть зобов'язані щонайменше раз на шість тижнів повідомляти про свої зусилля з працевлаштування, а агентство з праці активніше пропонуватиме їм конкретні робочі місця.

"Тим, хто не захоче співпрацювати або відмовлятиметься від запропонованої роботи", – наголосив Хубертус Хайль, можуть скоротити виплати.


Днями український інфопростір шокувало відео, де жителі окупованого села Водяне Запорізької області слухають рашистський гімн, співають пісень про “улюблену росію” і освідчуються в коханні Путіну.

Важко не помітити, що більшість із присутніх розмовляє українською мовою або українсько-російським суржиком.

На стіні закладу, де колаборанти радісно розпивають алкоголь, висять прапори рф і партії ЛДПР Жириновського. Учасники вечірки вшановують померлого українофоба хвилиною мовчання.

Хто ці люди і чому так радіють окупації? Вдалося встановити більшість учасників застілля. Як виявилося, це переважно маргінальні жителі села, які давно знайомі між собою і вже не перший рік пропагують “русский мир”.

Ще до окупації вони любили носити колорадські стрічки і розмахувати радянськими прапорами. А також не соромилися їздити в уже окупований росією Крим. Зрештою, після повномасштабного вторгнення ці зрадники радо зустріли окупантів у Запорізькій області.

Пропонуємо ближче познайомитися з цими колаборантами і запам’ятати їхні обличчя: адже після звільнення окупованих територій їхнє місце за ґратами, а не на вільній українській землі.


ВВС: Джерело в європейської розвідки стверджує, що у лікарні Аль-Ахлі загинули максимум 50 людей.

Угрупування ХАМАС, проте, заявляє, що в результаті вибуху загинула 471 людина. Прес-аташе ізраїльської армії Джонатан Конрікус публічно запитує: «Де всі ці тіла?»

На фотографіях, зроблених вранці в середу, видно, що вибух залишив порівняно невелику вирву на парковці, але всі автомобілі на ній згоріли. Будинки довкола пошкоджені незначно.


Reuters: Запит Байдена на додаткові витрати у Конгресу включатиме $60 млрд для України та $14 млрд для Ізраїлю.


Байден у своїй промові заявив, що США не прагнуть прямого військового зіткнення з РФ, але Вашингтон не має наміру припиняти надання допомоги Києву - йдеться про питання національної безпеки США.


Байден виступив із чудовим спічем про те, чому США є глобальною силою добра.

▪️Основна теза промови: захищаючи союзників - Україну та Ізраїль - Сполучені Штати захищають свободу та демократію, водночас роблячи серйозні інвестиції у власну безпеку. Скрізь по всьому світу США мають бути лідером - не Росія, не Іран, не Китай!

Цей виступ нагадав кращі часи Рейгана. От тільки куди ділись республіканці часів Рейгана? Виявляється, що "слабкий" Байден, якому на початку його президентства пророкували сидіти тихо під п`ятою Камали Харріс, відроджує часи, коли Америка була і світовим поліцейським (у хорошому розумінні), і світовим захисником. God Bless America!