"Нічний огляд західних ЗМІ" - Олег Шарп

"Нічний огляд західних ЗМІ" - Олег Шарп

CNN: За останній тиждень в Україні відбулися значні події, які сприяють посиленню контрнаступу проти Росії.

Конфіденційно поставлені американські ракети ATACMS завдали ударів по російських позиціях у Бердянську та Луганську, зміцнивши військовий потенціал та бойовий дух українських військ. Хоча терміни та рішення, ухвалені в ході постачання, залишаються незрозумілими, аналітики прогнозують, що вона змусить Росію змінити свою військову стратегію.

На сході України тривають запеклі зіткнення, зокрема, у місті Авдіївка, де українці стверджують, що російські війська зазнали великих втрат. Аналітики зазначають, що Росія прагне оточити місто, щоб контролювати ключові шляхи постачання.

Нещодавно українські війська провели операцію з переправи через річку у зайняту Росією Херсонську область. Офіційних подробиць немає, але, зважаючи на все, українські війська закріпилися на східному березі Дніпра.

Україна також атакує і на релігійному фронті. Парламент України схвалив у першому читанні законопроект, спрямований на усунення російського впливу у релігійних організаціях на території країни. Законопроект викликав критику з боку Української православної церкви, яка розглядається як продовження Російської православної церкви.


Якщо Конгрес США виділить 61,4 мільярда доларів для України, грошей для прямої підтримки українського бюджету наступного року там все одно не вистачить. Про це пише нардеп Железняк, який вивчив законопроект Байдена.

На пряму бюджетну підтримку там закладено 11,8 млрд. доларів. А ми зараз готуємо Бюджет 2024-го де потрібно 42,9 млрд$ і 30% із цього (12,87 млрд$) мало прийти зі США.

Тобто, за цим запитом (з розрахунком що це гроші на 13 місяців) нам не вистачатиме двох мільярдів доларів.

Він припускає, що цю суму можуть перекрити інші донори України, але підтверджених обіцянок від них поки що немає.


Північна Корея раптом вирішила засудити США за постачання Україні ATACMS.

Посол КНДР заявив, що удар по Росії "послужив би каталізатором для втягування всієї Європи в горнило нескінченної війни".

Нам ще Ерітрею з Нікарагуа послухати і можна йти здаватись.


Декілька слів про розум.

Ніколи не вважайте, що хтось розумніший за вас. Не шукайте собі кумирів. Нікому не вірте на 100%.

Якщо чиясь думка випадає із загального тренду, це не значить, що хтось обов`язково перевзувся, продався чи проштовхує ІПСО - іноді банан, це просто банан. Ніколи не міняють своїх думок тільки ідіоти і фанатики. Думаюча людина завжди у сумнівах.

Не створюйте собі кумирів. Але й протилежне бісить. Бісить, коли зневажають Залужного за те, що «ліг під зелених», Портнікова за те, що "змінився після Шевченківської премії", Чекалкіна за те, що «закінчив Московський вуз». Про себе взагалі мовчу...

Ніколи не дозволяйте розводити себе на емоції - довіряйте лише фактам, цифрам та власній інтуїції.

Поважайте себе. Не Шарп, Чекалкін чи Портников - істина у кінцевій інстанції. Істина - ваше вміння аналізувати та робити правильні висновки. Істина - те, що роблять наразі ЗСУ ціною своїх життів. Все інше - жмих.