"Нічний огляд західних ЗМІ" - Олег Шарп

"Нічний огляд західних ЗМІ" - Олег Шарп

Вся країна на мене молилась! - Арестович.

Розвідник, актор, льотчик, психолог, танкіст, Алан Чумак, баба Ванга, дєд Мазай, кумир (він же душитель) жінок, правдоруб. Другий за популярністю і перший за скромністю. Я нічого не пропустив?


Дев’ять республіканців оголосили про свій намір балотуватися на посаду спікера:

▪️Том Еммер (Міннесота): Найрейтинговіший серед кандидатів; отримав підтримку від колишнього спікера Маккарті

▪️Кевін Херн (штат Оклахома): Очолює Республіканський дослідницький комітет

▪️Піт Сешнс (Техас): Ветеран з 11-річним стажем, колишній голова Комітету з правил Палати представників

▪️Остін Скотт (Джорджія): Бізнесмен

▪️Байрон Дональдс (Флорида): Новачок, але впливовий у Фракції свободи; переконаний прихильник Трампа

▪️Джек Бергман (Мічіган): Генерал-лейтенант морської піхоти у відставці

▪️Майк Джонсон (Луїзіана): Заступник голови Республіканської конференції Палати представників; близький соратник Трампа

▪️Ден Мейзер (Пенсільванія): Прихильник політики інклюзії

▪️Гері Палмер (Алабама): Очолює комітет з республіканської політики Палати представників

❗️Республіканська конференція збереться для заслуховування цих кандидатів і вже у вівторок проведе голосування щодо кандидатури наступного спікера.


Після звістки про удар ракетами по американських базах на Близькому Сході. Байден перервав свій виступ і вирушив у ситуаційний центр Білого дому.

Там президент США проведе зустріч із головою Об'єднаного комітету начальників штабів, міністром оборони та радником з національної безпеки.

ЗМІ пишуть, що удару завдали «проіранські ополченці», але ми добре розуміємо, що як за «донбаськими ополченцями» стоїть Москва, так і за «проіранськими» стоїть Тегеран.

Не виключаю, що наземна операція Ізраїлю в Газі та нищівний удар з авіаносців США по іранським обʼєктам можуть відбутись у найближчі дні.


The Washington Post: Ексначальник ГУР Міноборони Василь Бурба став «настільки близьким союзником» ЦРУ і ціллю для Росії, що після його звільнення керівництво Ленглі надало йому броньований автомобіль.

❗️Це правда. Нагадаю, що Бурба до приходу в ГУР керував операціями п’ятого управління СБУ з контррозвідки, а з 2016 по 2020 обіймав посаду начальника військової розвідки. Потім Зеленський змусив його піти з роботи після того, як останній звинуватив Єрмака у зриві операції по "вагнерівцям".

Між тим, Василь Бурба (це інформація не тільки WP) до цих пір знаходиться під негласним захистом американців - як людина, яка стояла у витоків тісного співробітництва ГУР та ЦРУ. Шкода тільки, що такий захист не розповсюдили на розвідника Червінського, бо процесом проти нього влада свідомо знищує поняття "бойового імунітету", який законодавчо закріплений в Україні з початком війни.


Конкретні військові потреби Ізраїля та України мало в чому збігаються, і США зможуть забезпечити обидві країни, - представник Пентагону генерал Патрік Райдер.

За його словами, ситуація в Ізраїлі відрізняється від ситуації в Україні: зі спільних потреб генерал назвав лише снаряди 155 мм: «Так, 155 — це сфера, яка є спільною для обох країн. Але, загалом ми не вважаємо, що у нас виникнуть якісь проблеми із забезпеченням обох країн».

❗️Щодо саме снарядів 155 мм, які потрібні Україні, то представник Пентагону запевнив, що США та НАТО нарощують їх виробництво. До того ж, Пентагон у якості компенсації за певні перебої зі 155-мм снарядами, має намір наростити постачання Україні касетних боєприпасів.